Μεξικό: 791 μετανάστες συνελήφθησαν, μεταξύ τους πολλά παιδιά
Κεντρική Αμερική

Η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε 791 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 368 παιδιά, ηλικίας κάτω των 8 ετών, στην πολιτεία Βερακρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι μεξικανικές αρχές.

Οι μετανάστες, που δεν είχαν μαζί τους νόμιμα έγγραφα σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης, είχαν κρυφτεί σε τέσσερα φορτηγά.

Μεταξύ τους βρίσκονται περίπου 100 παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, μια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι έξι φερόμενοι διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν.

Μεταξύ των μεταναστών περιλαμβάνονται 413 υπήκοοι Γουατεμάλας, 330 Ονδούρας και 39 υπήκοοι Ελ Σαλβαδόρ.

Υπό την απειλή της επιβολής δασμών από την Ουάσιγκτον, το Μεξικό δεσμεύτηκε την 7η Ιουνίου να λάβει σειρά μέτρων για να φρενάρει την παράτυπη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ.

Μεταξύ των μέτρων, το Μεξικό επρόκειτο να αναπτύξει την επόμενη Τρίτη 6000 μέλη της Εθνοφρουράς στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι ήδη μέλη της Εθνοφρουράς έχουν ξεκινήσει τις περιπολίες στο νότια σύνορα του Μεξικού.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίδομα θέρμανσης
Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πάρουν έξτρα 100 ευρώ
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά – Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση και ποια είναι η κρίσιμη προθεσμία για το myΘέρμανση
Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πάρουν έξτρα 100 ευρώ