Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου
Ένα μικρό νοσοκομείο της ελληνικής περιφέρειας αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας σε δύσκολες περιοχές

Μια πρωτοποριακή τεχνική εφαρμόστηκε για δεύτερη φορά στην Ευρώπη από ορθοπαιδικούς γιατρούς σε ένα μικρό νοσοκομείο της ελληνικής περιφέρειας, στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου. Γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας σε δύσκολες περιοχές όπως αυτές των νησιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου «πρωτοποριακή τεχνική εφαρμόστηκε από τους ιατρούς του ορθοπαιδικού τμήματός σε ασθενή που ύστερα από τροχαίο ατύχημα παρουσίασε μεγάλο έλλειμμα αρθρικού χόνδρου στο κνημιαίο plateau. Με τη νέα τεχνική που εφάρμοσαν οι ορθοπαιδικοί, συλλέξανε υγιή χόνδρινα τεμάχια από μια μη φορτιζόμενη επιφάνεια των κονδύλων με ένα φίλτρο. Κατόπιν αυτά συνδυάστηκαν με θρομβίνη, η οποία δημιουργήθηκε από αίμα και PRP του ασθενούς. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν μια πάστα, σαν το biocartilage, η οποία εφαρμόστηκε στην βλάβη. Όλα τα παραπάνω έγιναν αρθροσκοπικά και σε έναν χειρουργικό χρόνο».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου «η πρωτοποριακή αυτή τεχνική είναι πολλά υποσχόμενη και ελπίζουμε σε άριστα αποτελέσματα. Με τον παραπάνω τρόπο η τεχνική αυτή έχει εφαρμοστεί για δεύτερη φορά στην Ευρώπη, ίσως και παγκοσμίως από όσο γνωρίζουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιολαντα
Υπόθεση «Βιολάντα»: Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη
Εγγύηση 30.000 ευρώ και νέα προθεσμία απολογίας – Στο μικροσκόπιο οι ευθύνες και οι συνθήκες του δυστυχήματος
Υπόθεση «Βιολάντα»: Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ)
«Οι Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στον 21ο αιώνα: Μέλλον και Προοπτικές»
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ)
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: «Ζήτημα δημοκρατίας και θεσμών»
Αιχμές κατά κυβέρνησης και Δικαιοσύνης – Πρόταση για εξεταστική και πολιτική σύγκρουση σε υψηλούς τόνους
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: «Ζήτημα δημοκρατίας και θεσμών»