Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου
Ένα μικρό νοσοκομείο της ελληνικής περιφέρειας αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας σε δύσκολες περιοχές

Μια πρωτοποριακή τεχνική εφαρμόστηκε για δεύτερη φορά στην Ευρώπη από ορθοπαιδικούς γιατρούς σε ένα μικρό νοσοκομείο της ελληνικής περιφέρειας, στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου. Γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας σε δύσκολες περιοχές όπως αυτές των νησιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου «πρωτοποριακή τεχνική εφαρμόστηκε από τους ιατρούς του ορθοπαιδικού τμήματός σε ασθενή που ύστερα από τροχαίο ατύχημα παρουσίασε μεγάλο έλλειμμα αρθρικού χόνδρου στο κνημιαίο plateau. Με τη νέα τεχνική που εφάρμοσαν οι ορθοπαιδικοί, συλλέξανε υγιή χόνδρινα τεμάχια από μια μη φορτιζόμενη επιφάνεια των κονδύλων με ένα φίλτρο. Κατόπιν αυτά συνδυάστηκαν με θρομβίνη, η οποία δημιουργήθηκε από αίμα και PRP του ασθενούς. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν μια πάστα, σαν το biocartilage, η οποία εφαρμόστηκε στην βλάβη. Όλα τα παραπάνω έγιναν αρθροσκοπικά και σε έναν χειρουργικό χρόνο».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου «η πρωτοποριακή αυτή τεχνική είναι πολλά υποσχόμενη και ελπίζουμε σε άριστα αποτελέσματα. Με τον παραπάνω τρόπο η τεχνική αυτή έχει εφαρμοστεί για δεύτερη φορά στην Ευρώπη, ίσως και παγκοσμίως από όσο γνωρίζουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thranio
Ζάκυνθος: Πάνω από 15.000 χαμένες διδακτικές ώρες λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών
Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει κενά στα σχολεία και κατηγορεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου για απόκρυψη στοιχείων
Ζάκυνθος: Πάνω από 15.000 χαμένες διδακτικές ώρες λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών
Κατερίνα Νοτοπούλου
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Το ζήτημα των μεγάλων κενών και της υποστελέχωσης φέρνουν ξανά στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής