ντελιβερι
Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης απολύθηκε τόσο λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης όσο και διότι είχε "καταθέσει στα δικαστήρια τους πραγματικούς λόγους απόλυσης των τριών διανομέων"

Σε νέα απόλυση εργαζομένου προχώρησε γνωστό πατσατζίδικο της Θεσσαλονίκης, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις σε βάρος οδηγών ντελίβερι, ενώ απαιτεί και την καταβολή αποζημίωσης... 800.000€ από τους πρώην εργαζομένους του.

Ο εργαζόμενος, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης απολύθηκε τόσο λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης όσο και διότι είχε "καταθέσει στα δικαστήρια τους πραγματικούς λόγους απόλυσης των τριών διανομέων".

Μάλιστα, ο εργοδότης του έκανε "πρόταση" "να απολυθεί με το καλό γιατί αλλιώς… ο δρόμος είναι γνωστός"!

Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου αρνείται να καταβάλει δεδουλευμένα και ένσημα, ενώ "ισχυρίζεται ότι τα φιλοδωρήματα που λάμβαναν οι εργαζόμενοι από τους πελάτες και το νερό (!) που έπιναν από τη βρύση του μαγαζιού, πρέπει να συνυπολογίζονται ως κομμάτι του μισθού τους"!

Για το λόγο αυτό σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας με προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη νέα απόλυση αναφέρει:

"ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!  ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ!

Παραστάση διαμαρτυρίας: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5  στις 8 μμ, προσυγκέντρωση Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης 

Η εργοδοσία στο εστιατόριο «Τσαρούχας», στις 24/5/19, απέλυσε τον συνάδελφο Γ.Σ επειδή είχε το θάρρος να καταθέσει στα δικαστήρια τους πραγματικούς λόγους απόλυσης των τριών διανομέων που διεκδικούν τις επαναπροσλήψεις τους και δεδουλευμένα στο εν λόγω κατάστημα. 

Ο συνάδελφος, αμέσως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης των απολυμένων συναδέλφων, δέχτηκε «πρόταση» από τον εργοδότη να απολυθεί με το καλό γιατί αλλιώς… ο δρόμος είναι γνωστός. Ο εργαζόμενος προφανώς δεν δέχτηκε. Κατήγγειλε αμέσως το παραπάνω περιστατικό, όπως και την  μεθόδευση της εργοδοσίας, σύμφωνα με τις απειλές της,  για την απόλυσή του: (εμφάνισε μάρτυρες «καλοθελητές εργαζόμενους» που τον άκουσαν δήθεν να βρίζει τον εργοδότη). 

Η εργοδοσία που αρνείται να πληρώσει τις διαφορές δεδουλευμένων και τα ένσημα των απολυμένων διανομέων συναδέλφων, όπως αυτά αναγνωρίστηκαν από το ΙΚΑ. που ισχυρίζεται ότι τα φιλοδωρήματα που λάμβαναν οι εργαζόμενοι από τους πελάτες και το νερό (!) που έπιναν από τη βρύση του μαγαζιού, πρέπει να συνυπολογίζονται ως κομμάτι του μισθού τους, που με την χυδαία και κατάπτυστη αγωγή εναντίον των εργαζομένων (ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς φαγητού και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων για συκοφαντική δυσφήμιση), που ο ίδιος ο Τσαρούχας έχει δηλώσει  πως δεν μπορεί κανένας να του επιβάλλει να πληρώνει τα νόμιμα και θα απολύει όποιον θέλει…

..πρέπει  να πάρει απαντήσεις μέσα απ’ τους αγώνες μας!

Συνάδελφοι την ώρα που ο αγώνας μας τα δύο τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα (ψήφιση νόμου για διανομείς, συνάδελφοι που οργανώθηκαν, διεκδίκησαν και  κέρδισαν δεδουλευμένα χιλιάδων ευρώ μέσω της Επιτροπής Διανομέων και του Συνδικάτου μας, πρέπει να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στον Τσαρούχα και σε κάθε εργοδότη που θέλει να μας γυρίσει έναν αιώνα πίσω, σε συνθήκες δουλοπάροικου:

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΜΕ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ!"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές