Ισλάμ
Μετά την ορθόδοξη νηστεία, σειρά πήρε η μουσουλμανική

«Ναι αλλά για το Ραμαζάνι και τον Μωάμεθ δε λέτε τίποτα» είναι το πιο συνηθισμένο σχόλιο για το περίφημο Φανερό Δείπνο που τα τελευταία χρόνια διοργανώνει η Ένωση Αθέων κάθε Μεγάλη Πέμπτη. 

Ίσως να είναι και το μοναδικό σχόλιο, καθώς όλο και λιγότερο είναι το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη πράξη μιας που το σωτήριον έτος 2019 μπορεί κανείς να παραγγείλει μια μπριζόλα χωρίς να κινδυνεύει με δημόσιο λιθοβολισμό.

Εν πάσει περιπτώση, η θρησκεία του Μωάμεθ είναι και αυτή ένα άκρως επίκαιρο πρόβλημα, με την Ένωση Αθέων να μην αφήνει την πρόκληση του Ραμαζανίου αναπάντητη και να διοργανώνει ένα Ηλιόλουστο Γεύμα. Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο του Ραμαζανίου απαγορεύεται η βρώση και η πόση από το ξημέρωμα μέχρι και την δύση του ηλίου.

Η πρόσκληση της Ένωσης Αθέων:

«Σας προσκαλούμε στο Ηλιόλουστο Γεύμα μας που συν-διοργανώνεται με τα μέλη μας που είναι πρώην μουσουλμάνοι.

Συντασσόμαστε με τους διωκόμενους που τιμωρούνται με μαστίγωση, ραβδισμούς και φυλάκιση, και τα παιδιά και τους/τις αδύναμους-ες που τυχαίνουν κακομεταχείρισης στο όνομα της θρησκείας. Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να νηστέψει. Το να αψηφούμε την νηστεία είναι δικό μας δικαίωμα.

Χορτοφάγοι ή όχι, είσαστε καλοδεχούμενοι και καλοδεχούμενες, μπορείτε να παραγγείλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας.

Αποστάτες όλων των θρησκειών, ελάτε να φάμε και να γνωριστούμε!

Το απόγευμα της Παρασκευής 31-05-2019 (πριν την Λάιλατ Αλ-Καντρ*) στις 17:30 με 21:30 στον “Θανάση”, Μητροπόλεως 82 (σταθμός ηλεκτρικού Μοναστηράκι).

(*) «Η νύχτα της δύναμης» κατά την οποία, σύμφωνα με την ισλαμική μυθολογία, ο Αλλάχ αποκάλυψε το Κοράνι στον προφήτη.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα