Δήμος Παύλου Μελά
Ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώθηκαν στον δήμο Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη. Την επομένη των εκλογών το τμήμα Ανακύκλωσης συνέλεξε όλο το χαρτί από τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν στα εκλογικά κέντρα του Δήμου Παύλου Μελά και το αποθήκευσε στα ειδικά Press Container που βρίσκονται στο σημείο Ανακύκλωσης που δημιουργήθηκε στον αύλειο χώρο του δημαρχείου.

Πρόκειται για μια κίνηση με περιβαλλοντικό πρόσημο, καθώς τα χαρτί που συγκεντρώθηκε θα παραδοθεί στον ανάδοχο που έχει προκύψει μέσα από πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Δήμος Παύλου Μελά

«Τα έσοδα της πώλησης θα επιστρέψουν στα σχολεία που ήταν εκλογικά κέντρα και συμμετέχουν όλον τον χρόνο στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή», τόνισε στη Greenagenda.gr ο Σάκης Λαζαρίδης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος του Δήμου Παύλου Μελά.

«Το μήνυμα της ανακύκλωσης πρέπει να είναι ηχηρό και σε αυτήν τη διαδικασία, την εκλογική. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια στον δήμο Παύλου Μελά, εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την πώληση των 4 τόνων χαρτιού, θα σώσουμε 68 δέντρα και εξοικονομούμε 600 kg πετρέλαιο που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία του χαρτιού», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

Πρόσφατα ο δήμος Παύλου Μελά βραβεύτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την ΚΕΔΕ για την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας.

Πηγή: greenagenda.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκετο σε σολειο
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Οι γονείς τη  Δευτέρα 22/4/2024, θα παραστούν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 4.00 μ.μ. ενώ ο Σύλλογος θα οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας και...
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης