Thumbnail
Από το προσωπικό των δήμων που μετέχει στα εκλογικά συνεργεία και δικαιούται την προβλεπόμενη εκλογική αποζημίωση και όχι από τις σχολικές καθαρίστριες θα γίνει ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.

Αυτό αναφέρει εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και έχει αποσταλεί στους δήμους της χώρας, σε συνέχεια αντίστοιχων προφορικών οδηγιών που έχουν απευθύνει οι υπηρεσίες του υπουργείου στους ΟΤΑ.

Η διευκρίνηση αυτή κρίθηκε σκόπιμο καθώς στις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ σχολικών επιτροπών και συμβασιούχων καθαριστριών, δεν προβλέπεται υποχρέωση καθαρισμού όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν στα χρονικά πλαίσια του κανονισμού ωρολογίου προγράμματος ή όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία ως αίθουσες διδασκαλίας ή όταν δεν υπάρχει αντικείμενο σχολικής εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαΐου, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών είχαν συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών από όλη την Ελλάδα και συζήτησαν μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε εκείνη τη σύσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας τους είχε ανακοινώσει αύξηση 10% στις αμοιβές τους - τη δεύτερη που γίνεται σε δύο χρόνια - αλλά και την ένταξή τους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eldorado
Ελντοράντο: Ο ακατάλυτος θρύλος της πόλης από χρυσάφι
Ο θρύλος του Ελντοράντο, της μυθικής πόλης που υποτίθεται πως ήταν φτιαγμένη ολόκληρη από χρυσό, συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τη φαντασία του κόσμου.
Ελντοράντο: Ο ακατάλυτος θρύλος της πόλης από χρυσάφι