Thumbnail
Από το προσωπικό των δήμων που μετέχει στα εκλογικά συνεργεία και δικαιούται την προβλεπόμενη εκλογική αποζημίωση και όχι από τις σχολικές καθαρίστριες θα γίνει ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.

Αυτό αναφέρει εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και έχει αποσταλεί στους δήμους της χώρας, σε συνέχεια αντίστοιχων προφορικών οδηγιών που έχουν απευθύνει οι υπηρεσίες του υπουργείου στους ΟΤΑ.

Η διευκρίνηση αυτή κρίθηκε σκόπιμο καθώς στις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ σχολικών επιτροπών και συμβασιούχων καθαριστριών, δεν προβλέπεται υποχρέωση καθαρισμού όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν στα χρονικά πλαίσια του κανονισμού ωρολογίου προγράμματος ή όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία ως αίθουσες διδασκαλίας ή όταν δεν υπάρχει αντικείμενο σχολικής εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαΐου, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών είχαν συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών από όλη την Ελλάδα και συζήτησαν μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε εκείνη τη σύσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας τους είχε ανακοινώσει αύξηση 10% στις αμοιβές τους - τη δεύτερη που γίνεται σε δύο χρόνια - αλλά και την ένταξή τους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεισμός
Οδηγίες αντιμετώπισης σεισμού
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει τα βασικά μέτρα προετοιμασίας και προστασίας σε περίπτωση σεισμού.
Οδηγίες αντιμετώπισης σεισμού
Μέλι
Μέλι: Το φυσικό τρόφιμο που διατηρείται για αιώνες χωρίς συντηρητικά
Το μέλι είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και σταθερά τρόφιμα της φύσης, ικανό να παραμείνει ασφαλές για κατανάλωση ακόμα και μετά από εκατοντάδες ή και...
Μέλι: Το φυσικό τρόφιμο που διατηρείται για αιώνες χωρίς συντηρητικά
keftedakia
Λαχταριστά κεφτεδάκια με 5 υλικά
Πρόκειται για ένα ιδανικό πιάτο-μεζέ για τέσσερα άτομα, που συνδυάζεται υπέροχα με τζατζίκι, δροσερή σάλτσα δυόσμου, κόκκινες πιπεριές και λεμόνι.
Λαχταριστά κεφτεδάκια με 5 υλικά