Κοινωνία 0

Δήμος Πάτρας: Αναδρομική καταβολή 13ου-14ου μισθού στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ

ΔΕΥΑΠ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το Δ.Σ. της Επιχείρησης αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου και έτσι θα καταβάλει όλους τους από το 2013 έως το 2018

Στην καταβολή του 13ου και του 14ου μισθού στους εργαζομένους της ΔΕΥΑΠ προχωρούν ο Δήμος Πατρέων και το ΔΣ της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου και έτσι θα καταβάλει όλους τους μισθούς για το χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2018.

Αναλυτικά τι ανακοινώθηκε:

"Με απόφαση που έλαβε σήμερα στη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, θα καταβληθεί στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης ο 13ος και 14ος μισθός για το χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2018.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και συνολικά η Δημοτική Αρχή, ήταν στο πλευρό των εργαζομένων όταν τον Οκτώβριο του 2018, στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας, όταν το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, προχώρησε σε ένδικα μέτρα γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του 13ου και 14ου μισθού τους που είχαν εκδοθεί μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Σήμερα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου, με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.

Αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια αυτής που πήρε η ΔΕΥΑΠ (4/26-1-2016), με την οποία υπάρχει πρόβλεψη και δέσμευση των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ.

Με βάση τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ., εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, για τις σχετικές ενέργειες.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν εργαζόμενους στον Δήμο Πατρέων και τους Οργανισμούς του.

Η Δημοτική Αρχή έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, διεκδικώντας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την επαναφορά και την αντίστοιχη χρηματοδότηση."

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία