Thumbnail
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε η Ξένη Δημητρίου

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα που δεν ενέκρινε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου.

Η Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Κατόπιν αυτού, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας, Δ. Κουφοντίνα. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sparagia
Γιατί αξίζει να βάλουμε τα σπαράγγια στο πιάτο των παιδιών
Πρόκειται για ένα λαχανικό που συνδυάζει πλούσια διατροφική αξία με ευκολία στο μαγείρεμα και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε πολλά καθημερινά πιάτα.
Γιατί αξίζει να βάλουμε τα σπαράγγια στο πιάτο των παιδιών