Thumbnail
Παραδόθηκε στον υπ.Υγείας το σχετικό πόρισμα ομάδας εργασίας

Παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό το πόρισμα της ομάδας εργασίας για την υγειονομική κάλυψη των διεμφυλικών ατόμων.

Το πόρισμα εστιάζει στην έμφυλη διάσταση των ιατρικών πράξεων και στην ανάγκη των τρανς ατόμων να λαμβάνουν υπηρεσίες που προορίζονται και για τα δύο φύλα, τα δικαιώματα των μεσοφυλικών ατόμων, καθώς και τη δυνατότητα να καλύπτονται οι θεραπείες φυλομετάβασης.

Τα μέλη της επιτροπής που αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Υγείας και μέλη του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του υπουργού να συστήσει την ομάδα εργασίας και να εστιάσει στα ειδικά προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα.

Ο Α. Ξανθός δήλωσε πως «Για να επιτευχθεί το όραμα της καθολικής κάλυψης πρέπει να λαμβάνεται ειδική μέριμνα για άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης, προκειμένου και αυτά να απολαμβάνουν ισότιμα το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της υγείας. Το υπουργείο Υγείας, αφού μελετήσει το πόρισμα, θα προχωρήσει άμεσα στα κατάλληλα θεσμικά μέτρα ώστε να μπορούν τα τρανς άτομα να καλύπτονται από το σύστημα υγείας όπως και οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα