Thumbnail
Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη η 53χρονη

Ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας, Όλγα Σμυρλή, εισηγήθηκε σήμερα την αθώωση της καθαρίστριας του Βόλου, Δήμητρας Τσιαντάκη.

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη η 53χρονη καθαρίστρια από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

Η κυρία Σμυρλή τόνισε ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του ελληνικού Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για την οργανική θέση που κατείχε.

Όπως επεσήμανε, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί.

Να σημειωθεί ότι η Δήμητρα Τσιαντάκη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μαζί με την κόρη της, το σύζυγό της και τη μητέρα της. Παρούσα ήταν και η ευρωβουλευτής, Κωνσταντίνα Κουνεβα.

Η Δήμητρα Τσιαντάκη δήλωσε:

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου», ενώ η κόρη της έκανε λόγο «για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «θα τελειώσει ο Γολγοθάς» για τη μητέρα της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φαγητο
Τρόφιμα σε κενό αέρος: Νέα δεδομένα και κίνδυνος αλλαντίασης
Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική αξιολόγηση, η κατανάλωσή τους μπορεί να ενέχει κινδύνους όταν δεν τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και...
Τρόφιμα σε κενό αέρος: Νέα δεδομένα και κίνδυνος αλλαντίασης