Thumbnail
Αστυνομικός-μάρτυρας κατηγορίας ισχυρίστηκε ότι ο ηλικιωμένος «αντιστάθηκε σφόδρα» - «Δέκα παλικάρια στην ηλικία των εγγονών μου με κρατούσαν και με χτυπούσαν. Ποια αντίσταση να προβάλω; Έχω ακόμη το αιμάτωμα που μου άφησαν στο μάτι», είπε ο κατηγορούμενος

Ογδοντάχρονος αγρότης από τη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή, για αντίσταση κατά αστυνομικών στη διάρκεια επεισοδιακής διαμαρτυρίας για τις Σκουριές τον Ιούλιο του 2013. Η υπόθεση δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρωτοδίκως το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου είχε επιβάλλει την ποινή της δωδεκάμηνης φυλάκισης στον ηλικιωμένο για αντίσταση κατά της αρχής.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός, το υπό εξέταση περιστατικό συνέβη στις 10 Ιουλίου 2013, όταν ο κατηγορούμενος μαζί με άλλα πενήντα άτομα, συμμετείχε σε αποκλεισμό επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στην Μεγάλη Παναγία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Όπως κατέθεσε ο ίδιος μάρτυρας, όταν εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι διαδηλωτές άρχισαν να τους πετούν μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι διαδηλωτές «ανέβηκαν σε λοφάκι και προσπάθησαν να επιτεθούν εκ νέου και τότε κινηθήκαμε προς το μέρος τους», είπε ο αστυνομικός. Αποτέλεσμα ήταν να ακινητοποιηθεί ο 74χρονος τότε αγρότης, που, σύμφωνα πάντα με τον συγκεκριμένο μάρτυρα, «αντιστάθηκε σφόδρα».

Γνωστή του ηλικιωμένου που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, υποστήριξε πως οι αστυνομικοί τον στοχοποίησαν γιατί «ήταν ο πιο εύκολος στόχος». «Όταν πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα και μελανιασμένο» κατέθεσε και συμπλήρωσε: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή του».

Ο υπερασπιστής του 80χρονου ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς και γι' αυτό το λόγο, «καταθέσαμε μήνυση» η τύχη της οποίας, κατά τον ίδιο, είναι άγνωστη. «Δέκα παλικάρια στην ηλικία των εγγονών μου με κρατούσαν και με χτυπούσαν. Ποια αντίσταση να προβάλω; Έχω ακόμη το αιμάτωμα που μου άφησαν στο μάτι», είπε απολογούμενος ο ηλικιωμένος.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του, καθώς πείστηκε ότι επρόκειτο για μία «καθόλα νόμιμη σύλληψη», την οποία «με απότομες και βίαιες κινήσεις» επιχείρησε να αποφύγει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αφροδίτη Λατινοπούλου
Μήνυση κατά Αφροδίτης Λατινοπούλου για υποκίνηση μίσους κατά των Ρομά
Για ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση σε τηλεοπτικές εμφανίσεις κατηγορείται η ευρωβουλευτής - Παρέμβαση έξι οργανώσεων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών...
Μήνυση κατά Αφροδίτης Λατινοπούλου για υποκίνηση μίσους κατά των Ρομά
pano-gia-sigxoneusistmimaton
Αντιδρούν μαζικά οι Σύλλογοι Γονέων: «Όχι άλλα παιδιά-νούμερα σε τάξεις-αποθήκες»
Καταγγελίες για γνωματεύσεις και διαγνώσεις που αγνοούνται μέχρι και για αδέρφια που στέλνονται σε διαφορετικά σχολεία
Αντιδρούν μαζικά οι Σύλλογοι Γονέων: «Όχι άλλα παιδιά-νούμερα σε τάξεις-αποθήκες»
zaxaraki
ΟΛΜΕ σε Ζαχαράκη για «μπλόκο» στην εγγραφή προσφύγων στα εσπερινά σχολεία: «Θα μείνουν εκτός εκπαίδευσης!»
Εκτός σχολείου οι ενήλικοι πρόσφυγες: Η ΟΛΜΕ «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου
ΟΛΜΕ σε Ζαχαράκη για «μπλόκο» στην εγγραφή προσφύγων στα εσπερινά σχολεία: «Θα μείνουν εκτός εκπαίδευσης!»