Thumbnail
Αστυνομικός-μάρτυρας κατηγορίας ισχυρίστηκε ότι ο ηλικιωμένος «αντιστάθηκε σφόδρα» - «Δέκα παλικάρια στην ηλικία των εγγονών μου με κρατούσαν και με χτυπούσαν. Ποια αντίσταση να προβάλω; Έχω ακόμη το αιμάτωμα που μου άφησαν στο μάτι», είπε ο κατηγορούμενος

Ογδοντάχρονος αγρότης από τη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή, για αντίσταση κατά αστυνομικών στη διάρκεια επεισοδιακής διαμαρτυρίας για τις Σκουριές τον Ιούλιο του 2013. Η υπόθεση δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρωτοδίκως το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου είχε επιβάλλει την ποινή της δωδεκάμηνης φυλάκισης στον ηλικιωμένο για αντίσταση κατά της αρχής.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός, το υπό εξέταση περιστατικό συνέβη στις 10 Ιουλίου 2013, όταν ο κατηγορούμενος μαζί με άλλα πενήντα άτομα, συμμετείχε σε αποκλεισμό επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στην Μεγάλη Παναγία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Όπως κατέθεσε ο ίδιος μάρτυρας, όταν εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι διαδηλωτές άρχισαν να τους πετούν μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι διαδηλωτές «ανέβηκαν σε λοφάκι και προσπάθησαν να επιτεθούν εκ νέου και τότε κινηθήκαμε προς το μέρος τους», είπε ο αστυνομικός. Αποτέλεσμα ήταν να ακινητοποιηθεί ο 74χρονος τότε αγρότης, που, σύμφωνα πάντα με τον συγκεκριμένο μάρτυρα, «αντιστάθηκε σφόδρα».

Γνωστή του ηλικιωμένου που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, υποστήριξε πως οι αστυνομικοί τον στοχοποίησαν γιατί «ήταν ο πιο εύκολος στόχος». «Όταν πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα και μελανιασμένο» κατέθεσε και συμπλήρωσε: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή του».

Ο υπερασπιστής του 80χρονου ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς και γι' αυτό το λόγο, «καταθέσαμε μήνυση» η τύχη της οποίας, κατά τον ίδιο, είναι άγνωστη. «Δέκα παλικάρια στην ηλικία των εγγονών μου με κρατούσαν και με χτυπούσαν. Ποια αντίσταση να προβάλω; Έχω ακόμη το αιμάτωμα που μου άφησαν στο μάτι», είπε απολογούμενος ο ηλικιωμένος.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του, καθώς πείστηκε ότι επρόκειτο για μία «καθόλα νόμιμη σύλληψη», την οποία «με απότομες και βίαιες κινήσεις» επιχείρησε να αποφύγει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metatheseis_27302019.jpg
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2026: Το χρονοδιάγραμμα του ΚΥΣΔΕ και οι κρίσιμες ημερομηνίες
Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου – Από τις προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις έως την οριστικοποίηση των οργανικών κενών
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2026: Το χρονοδιάγραμμα του ΚΥΣΔΕ και οι κρίσιμες ημερομηνίες
μητσοτάκης
Μητσοτάκης: «Δεν θα δοθούν άλλα χρήματα στους αγρότες – Το πλαίσιο στήριξης έχει εξαντληθεί»
Κάθετος ο πρωθυπουργός ενόψει της συνάντησης στο Μαξίμου, ξεκαθαρίζει τα όρια προϋπολογισμού και Ευρώπης – Στο πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου η...
Μητσοτάκης: «Δεν θα δοθούν άλλα χρήματα στους αγρότες – Το πλαίσιο στήριξης έχει εξαντληθεί»
γροθια
Εκπαιδευτικοί: Πανελλαδικός συναγερμός στις 21 Ιανουαρίου για το δικαίωμα στην απεργία
Κινητοποιήσεις σε Τρίπολη και μεγάλες πόλεις της χώρας ενάντια στην αξιολόγηση και την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων
Εκπαιδευτικοί: Πανελλαδικός συναγερμός στις 21 Ιανουαρίου για το δικαίωμα στην απεργία