Thumbnail
Καλαμάτα

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας δικάζονται σήμερα τα έξι μέλη του μπουλουκιού και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας για τον θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη – δημοσιογράφου, Κώστας Θεοδωρακάκη, στον σαϊτοπόλεμο.

Η δίκη είχε οριστεί για τις 15 Μαΐου, ώστε να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη στο βιντεοληπτικό υλικό, αλλά και μέχρι να βγουν τόσο οι ιστολογικές εξετάσεις του άτυχου Κώστα Θεοδωρακάκη και να ολοκληρωθεί πλήρως η ιατροδικαστική έκθεση, όσο και τα αποτελέσματα της έκθεσης από τα εργαστήρια της Αστυνομίας για τη σύσταση του μπαρουτιού.
Ο συνήγορος των σαϊτολόγων Αντώνης Κατσάς μεταξύ άλλων υποστήριξε, ότι ερευνάται ακόμα το ενδεχόμενο η μοιραία σαΐτα να μην έφυγε τελικά από το ταγάρι του καπετάνιου του μπουλουκιού, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από άγνωστη γυναίκα.

Όσο για την απόρριψη του αιτήματος του δικαστηρίου να παραστούν ως μάρτυρες τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο πρόεδρος της "Φάρις" Γιάννης Δούζης, είπε ότι ενδεχομένως να κληθούν το δικαστήριο "με άλλη ιδιότητα" διευκρινίζοντας μετά από ερώτηση ότι εννοεί με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του δημοτικού συμβούλου Νίκου Μπασακίδη, Κώστας Μαργέλης, σημείωσε ότι θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της "Φάρις" για "απόκρυψη στοιχείων", καθώς κατήγγειλε ότι χθες υπήρξε αίτημα ανάκλησης από το "Διαύγεια" πράξεων ανάθεσης υπηρεσίων για τον σαϊτοπόλεμο.

Να σημειωθεί ότι παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους της οικογένειας Θεοδωρακάκη δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης.

Πηγή: elftheriaonline.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουντουκα
Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Κινητοποιήσεις στις 23 και 30 Απριλίου για μονιμοποιήσεις χωρίς αξιολόγηση
Θεσσαλονίκη: Στο Διοικητικό Εφετείο η «μάχη» των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για τη μονιμοποίηση
Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Κινητοποιήσεις στις 23 και 30 Απριλίου για μονιμοποιήσεις χωρίς αξιολόγηση
Ανακαλύφθηκαν μούμιες με χρυσές γλώσσες
Αρχαίο μυστήριο στην Αίγυπτο: Μούμιες με χρυσές γλώσσες αποκαλύπτονται σε «πόλη των νεκρών»
Βρέθηκε και σπάνιος πάπυρος μέσα σε μια μούμια που περιείχε αποσπάσματα από τη ραψωδία Β της Ιλιάδας
Αρχαίο μυστήριο στην Αίγυπτο: Μούμιες με χρυσές γλώσσες αποκαλύπτονται σε «πόλη των νεκρών»