Thumbnail
Κανονικά στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς, αφότου επισκευάστηκαν οι ζημιές

Την ερχόμενη Δευτέρα,13/5, αναμένεται να επιστρέψει στην γραμμή Χανιά – Πειραιάς το πλοίο "Ελ. Βενιζέλος" της ΑΝΕΚ, όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευής στο περιθώριο εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας, Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης.

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης επεσήμανε ότι με τα έως σήμερα δεδομένα το πλοίο έχει ανακαινιστεί πλήρως και έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο τον Αύγουστο του 2018, ενώ έπλεεπρος Κρήτη ανοιχτά της Ύδρας.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά -που φέρεται να ξεκίνησε από φορτηγό που μετέφερε ελαστικά- κατέκαιγε επί τρεις ημέρες τα γκαράζ του μεγάλου πλοίου. Από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν έλιωσαν μέσα στο πλοίο μεταλλικά μέρη οχημάτων. 

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, στο λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο πήρε σημαντική κλίση από τους τόνους ύδατος που διοχετεύτηκαν στο εσωτερικό του. 

Για να απομακρυνθούν απαιτήθηκε να ανοιχτούν τρύπες, λίγο πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Το "Ελ. Βενιζέλος" μπορεί να μεταφέρει έως και 2.500 επιβάτες και 850 Ι.Χ. Έχει μήκος 175,5 μέτρα και πλάτος 28,5. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι οι 21 ναυτικοί κόμβοι.

ανεκ ελ βενιζελος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παρελαση
Λήμνος: Η μικρή Φωτεινή και ο σκύλος-βοηθός της κέρδισαν τις καρδιές όλων στην παρέλαση
Ένα μοναδικό δίδυμο που δίδαξε θάρρος, χαρά και αλληλεγγύη ανήμερα της 25ης Μαρτίου
Λήμνος: Η μικρή Φωτεινή και ο σκύλος-βοηθός της κέρδισαν τις καρδιές όλων στην παρέλαση
pada
Το ΠΑΔΑ τιμά τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου
«Σε μια Ελλάδα που συχνά πορεύεται διχασμένη, το παράδειγμα των Εξοδιτών πρέπει να αποτελεί το διαχρονικό μας βάπτισμα ενότητας»
Το ΠΑΔΑ τιμά τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου