Thumbnail
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας.

Στις 14, 15, 16 και 17 Μαΐου οργανώνει σε συνεργασία με το τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκπαιδευτικές δράσεις για νέους στο παράκτιο πάρκο απολιθωμένου δάσους Πλάκας Σιγρίου.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στις παράκτιες απολιθωματοφόρες θέσεις, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης, δράσεις καθαρισμού και συντήρησης των παράκτιων απολιθωματοφόρων θέσεων.

Το Πάρκο Πλάκας βρίσκεται 800 μέτρα νότια του οικισμού Σιγρίου και αποτελεί έναν σπάνιας φυσικής ομορφιάς γεώτοπο. Αποτελείται από δύο τμήματα, το παράκτιο και το χερσαίο, στα οποία έχουν αποκαλυφθεί περισσότεροι από πενήντα ιστάμενοι και κατακείμενοι απολιθωμένοι κορμοί κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δένδρων, ριζικά συστήματα και φυλλοφόροι ορίζοντες.

Μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος στον κόσμο ιστάμενος απολιθωμένος κορμός κανέλας, η περίμετρος του οποίου φτάνει τα 13,5 μέτρα και διαθέτει εντυπωσιακό ριζικό σύστημα. Στο παράκτιο τμήμα βρίσκεται επίσης ο εντυπωσιακός κατακείμενος κορμός λεύκας, το μήκος του οποίου φτάνει τα 14 μέτρα. «Το Πάρκο Πλάκας», σύμφωνα με το Διευθυντή του Μουσείου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκο Ζούρο, «μας διηγείται μια ιστορία καταστροφής, μέσα από την οποία όμως ένα πυκνό υποτροπικό δάσος διασώθηκε και έμεινε αιώνιος μάρτυρας και αφηγητής της».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά