Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Από την 1η Μαΐου θα πωλείται στα 3 ευρώ

«Μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση ότι αναμένεται αύξηση της τιμής που πωλείται σήμερα το σουβλάκι και ότι από την 1η Μαΐου ο καταναλωτής θα το πληρώνει κατά 10% - 15% ακριβότερο, δηλαδή το παραδοσιακό "τυλιχτό" θα φτάσει κοντά στα 3 ευρώ» σημειώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Κατανοώ απολύτως τον προβληματισμό των επαγγελματιών και των μελών του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, που επικαλούνται για αυτήν τους την απόφαση την υψηλή φορολογία και την αυξημένη τιμή του εισαγόμενου κρέατος. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπερφορολόγηση έχει «συνθλίψει» επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απαιτείται άμεσα ελάφρυνση των πολύ μεγάλων βαρών. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό και να αλλάξει τις υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια», τονίζει.

Απευθύνω έκκληση προς όλους τους αρμόδιους, συνέχισε ο ίδιος, να ξεκινήσει άμεσα ένας γόνιμος διάλογος προκειμένου να αποφευχθεί μία τόσο μεγάλη αύξηση σε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε λαϊκά στρώματα αλλά έχει σχέση και με την παράδοση μας. Πρόκειται για ένα είδος που είναι ταυτισμένο με την Ελλάδα και αποτελεί από καθημερινή επιλογή για ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, έως τουριστική ατραξιόν.

«Η αύξηση της τιμής του θα επιβαρύνει σημαντικά και τα νοικοκυριά -ειδικά τα χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας - αλλά εκτιμώ και τους επαγγελματίες, καθώς θεωρώ ότι θα μειωθεί η κατανάλωση.

'Αρα είναι προς το συμφέρον όλων η αύξηση κατά 10%-15% να μην εφαρμοστεί, χωρίς βέβαια να συνεχίζουν οι επαγγελματίες να απορροφούν τα αυξημένα κόστη» κατέληξε ο ίδιος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σύνταξη
Πρόωρη σύνταξη για γονείς: Ποιοι μπορούν ακόμη να αποχωρήσουν πριν από τα 62
Οι προϋποθέσεις για ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες – Τι ισχύει για 25ετία, ανήλικο παιδί και πλασματικά έτη
Πρόωρη σύνταξη για γονείς: Ποιοι μπορούν ακόμη να αποχωρήσουν πριν από τα 62
λαστ
Λιγότερα έξοδα στο βενζινάδικο: Το μυστικό με το νόμισμα που προστατεύει την τσέπη και την ασφάλεια των οδηγών
Η ακρίβεια στα καύσιμα και το «κόλπο του κέρματος»: Πώς μια απλή κίνηση μειώνει το κόστος μετακίνησης
Λιγότερα έξοδα στο βενζινάδικο: Το μυστικό με το νόμισμα που προστατεύει την τσέπη και την ασφάλεια των οδηγών
Αυτοκίνητο - Κιβώτιο ταχυτήτων
Το κουμπί στο αυτοκίνητο που οι περισσότεροι πατούν λάθος — Και όμως δροσίζει πιο γρήγορα

Η λειτουργία του περνά σχεδόν απαρατήρητη στους περισσότερους οδηγούς, όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά στην...

Το κουμπί στο αυτοκίνητο που οι περισσότεροι πατούν λάθος — Και όμως δροσίζει πιο γρήγορα