Thumbnail
Αποκαλυπτική έκθεση του Forensic Architecture

Κρίσιμα ερωτηματικά γεννώνται από την έκθεση του διεθνούς ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture σχετικά με μάρτυρα-κλειδί αλλά και ταυτόχρονα ερωτηματικό της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Ένας άνδρας με κίτρινη μπλούζα, παπούτσια με σόλες πράσινης απόχρωσης και ξεβαμμένο τζιν είναι κυριολεκτικά πανταχού παρών. Φαίνεται τόσο στην πρώτη καταγραφή σε βίντεο, όταν ο Ζακ Κωστόπουλος ζήτησε καταφύγιο σε φούρνο της Ομόνοιας και εμποδίζει τον Ζακ Κωστόπουλο να εισέλθει. 

Ο ίδιος άνδρας εμφανίζεται παρών και στο επεισόδιο που ξεκίνησε με τις ρίψεις αντικειμένων από την πλευρά του κοσμηματοπώλη στον εγκλωβισμένο Ζακ Κωστόπουλο, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται παρών την στιγμή του δολοφονικού ξυλοδαρμού. Δεν συμμετέχει, ωστόσο δεν εμφανίζει την ίδια "παρεμβατική" διάθεση για να σταματήσει τον ξυλοδαρμό.

Στο τέλος, ενώ ο Κωστόπουλος κείτεται αιμόφυρτος, φέρεται να μιλάει στο τηλέφωνο και να το κλείνει λέγοντας "στο Βενέτη, στο Βενέτη, έλα".

Στη συνέχεια διακρίνεται ανάμεσα στους διασώστες και τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ σε απόσταση αναπνοής, ενώ οι υπόλοιποι πολίτες έχουν απομακρυνθεί. Χάρη στην ανάλυση του FA, φαίνεται να κρατάει στο χέρι πτυσσόμενο γκλοπ.

Ο άνδρας που φέρεται να κρατάει πτυσσόμενο γκλοπ

Τα τεράσια ερωτηματικά συνεχίζουν να υπάρχουν και ενισχύονται από την άρνηση της ΕΛΑΣ να παραδώσει τα στοιχεία του εικονιζόμενου άνδρα στον εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, ο ανακριτής έστειλε αίτημα στην ΕΛΑΣ στις 10 Οκτώβρη με την ΕΛΑΣ να απαντάει μετά από ένα 24ωρο ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είναι αδύνατον να εντοπιστεί. Υπάλληλος του αρτοποιείου επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον εν λόγω άνδρα.

Από τα παραπάνω προκύπτει άμεσα η ανάγκη επανεξέτασης και κλήσης του συγκεκριμένου μάρτυρα που κρίνεται ως μάρτυρας-κλειδί, καθώς γνωρίζει κάθε πτυχή της εξέλιξης της υπόθεσης.

Στοιχεία για την υπόθεση καλούνται να καταθέσουν όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους οπτικό υλικό

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα