Thumbnail
Τι αναφέρει ο δήμος για το θέμα

Σε τρεις ζώνες θα χωριστεί η παραλία του Ναυαγίου, μετά και την μελέτη του Καθηγητή του ΕΚΠΑ Ευθύμιου Λέκκα που παραδόθηκε χθες στον δήμο. Στην επιστημονική έκθεση για την εκτίμηση κατολισθητικού κινδύνου στην παραλία γίνεται ακριβής οριοθέτηση τριών ζωνών: υψηλού κινδύνου – απαγορευμένης πρόσβασης, μέσου κινδύνου – ελεγχόμενης πρόσβασης και χαμηλού κινδύνου – ελεύθερης πρόσβασης (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία).

Το πρώτο λοιπόν, σχέδιο διαχείρισης βρίσκεται στα χέρια των αρχών επτά περίπου μήνες μετά την κατολίσθηση βράχων.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Λέκκα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τις αναγκαίες διεργασίες ή και τις παρεμβάσεις που μπορεί να απαιτηθούν, σημείωσε ότι «με βάση την επιστημονική θεώρηση δεν υπάρχουν ανεβασμένες απαιτήσεις, είναι όμως ανάγκη να υπάρχει ολοκληρωμένη σηματοδότηση, ενώ στην επιτηρούμενη ζώνη θα πρέπει «να βρίσκονται ένα, δύο άτομα τα οποία θα ελέγχουν την εφαρμογή των κανόνων»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), οι τρεις ζώνες αντιστοιχούν σε διάφορους βαθμούς διακινδύνευσης, ώστε αφενός μεν οι επισκέπτες να είναι ασφαλείς, αφετέρου να υπάρχει και η επισκεψιμότητα. «Δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να απαγορεύσουμε την επισκεψιμότητα, υπάρχει και το οικονομικό κόστος, γενικότερα όμως δεν πρέπει να αποκλείουμε τους ξένους από να επισκέπτονται τη χώρα μας, να τη θαυμάζουν», σημείωσε ο κ. Λέκκας, για να ανακοινώσει πως οι σχεδιασμοί προχωρούν ταχύτατα. «Το σχέδιο διαχείρισης θα τεθεί σε εφαρμογή τις αμέσως επόμενες ημέρες αφού ολοκληρωθούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς ο τουρισμός στην περιοχή αρχίζει πολύ νωρίς και θα δοθεί σε χρήση η παραλία», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός και για άλλες εννέα παραλίες στα Ιόνια Νησιά, όπως οι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι, ο Άγιος Νικήτας στη Λευκάδα, έτσι ώστε οι τουρίστες που θα βρεθούν σε τέτοιες περιοχές να έχουν ελαχιστοποιημένους κινδύνους ατυχήματος.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος για το θέμα σημειώνεται:

«Την 1η Απριλίου 2019 παρελήφθη από τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά, στα πλαίσια απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, η επιστημονική έκθεση για την εκτίμηση κατολισθητικού κινδύνου στην παραλία του Ναυαγίου Ζακύνθου, με την οποία γίνεται ακριβής οριοθέτηση τριών ζωνών: υψηλού κινδύνου-απαγορευμένης πρόσβασης, μέσου κινδύνου-ελεγχόμενης πρόσβασης και χαμηλού κινδύνου-ελεύθερης πρόσβασης. Η παρούσα επιστημονική έκθεση διαβιβάστηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας για τις προβλεπόμενες άμεσες ενέργειες και την αποστολή σχετικού εγγράφου στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου για έκδοση σχετικού ΦΕΚ αναφορικά με την πρόσβαση στην παραλία του Ναυαγίου Ζακύνθου εν όψει της τουριστικής περιόδου 2019.

Πηγή: imerazante.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα