Thumbnail
"Θα δείξουμε σε ολόκληρη τη χώρα ότι ένα σοσιαλιστικό μοντέλο είναι δυνατό", δηλώνει ο ίδιος

Ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος σε πόλη στην ιστορία της εξελέγη στις χθεσινές δημοτικές εκλογές της γειτονικής χώρας, οι οποίες εξελίχθηκαν σε θρίλερ, με τον Ερντογάν να χάνει πολλές μεγάλες πόλεις, ανάμεσά τους η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για τον Fatih Mehmet Maçoğlu, υποψήφιο με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, ο οποίος κέρδισε την "κούρσα" για την πόλη Dersim, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο Fatih Mehmet Maçoğlu διετέλεσε προηγουμένως δήμαρχος του Ovacık και κατά τη διάρκεια της θητείας του έγινε γνωστός ως ο «κομμουνιστής δήμαρχος», καθώς εφάρμοζε ένα συνεταιριστικό μοντέλο αγροτικής παραγωγής, μέσω του οποίου η πόλη και γενικότερα η επαρχία της παρήγαγαν όσπρια και μέλι. 

Στο πλαίσιο  αυτού του μοντέλο συνεταιριστικής γεωργικής παραγωγής, ο δήμος παρείχε επίσης γεωργικές επιδοτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων, του πετρελαίου, και εγγυήσεων αγοράς των προϊόντων. Ο δήμος του Ovacık ήταν επίσης διάσημος για τη δημοσιονομική του διαφάνεια.

Πλέον, με την στήριξη του Ματσόγλου από το ΚΚ Τουρκίας, το Dersim έγινε η πρώτη πόλη με κομμουνιστική διοίκηση στην ιστορία της Τουρκίας.

"Θα δείξουμε σε ολόκληρη τη χώρα ότι ένα σοσιαλιστικό μοντέλο είναι δυνατό"

Ο Fatih Mehmet Maçoğlu μιλώντας στην ιστοσελίδα sol.org.tr δήλωσε: "Οι πόρτες του δήμου θα είναι ανοιχτές στο κοινό, θα δημοσιοποιήσουμε όσα έχουν γίνει από τον διορισμένο διαχειριστή τα τελευταία δύο χρόνια. Θα διοικούμε το δήμο με τους ανθρώπους".

Προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθεί δημόσια συνεδρίαση για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος συλλογικής διαχείρισης της επαρχίας, ο Maçoğlu υπογράμμισε: "Θα επεκτείνουμε το σύστημα παραγωγής και διοίκησης που ξεκινήσαμε στην Ovacık". Ευχαριστώντας όλους όσους τον υποστήριξαν κατέληξε:

"Θα δείξουμε σε ολόκληρη τη χώρα ότι ένα σοσιαλιστικό μοντέλο είναι δυνατό"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα