Thumbnail
"Καλώ όλους τους δημοκράτες να καταδικάσουν τις ακροδεξιές, φασιστικές πρακτικές και να προασπίσουμε την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία της τέχνης"

Έκκληση σε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να μην ενθαρρύνουν για ψηφοθηρικούς λόγους ακροδεξιές, φασιστικές τακτικές απηύθυνε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού, με αφορμή τη χθεσινή διακοπή παράστασης από ομάδα τεσσάρων ατόμων.

«Χθες στην απογευματινή παράσταση του έργου "Πυρκαγιές" είχαμε ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό. Τέσσερα άτομα, που ανήκουν σύμφωνα με ό,τι έμαθα σε μία ομάδα ονόματι "Ιερός Λόχος", διέκοψαν την παράσταση διαμαρτυρόμενοι για υβριστική έκφραση που ακούγεται για τρία δευτερόλεπτα σε ένα έργο 2,5 ωρών» δήλωσε ο κ. Στυλιανού στο περιθώριο συνέντευξης τύπου για εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο που διοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στο ΑΠΘ.

"Είναι ένα καταπληκτικό έργο, οικουμενικής σημασίας με ανθρωπιστικά νοήματα. Το έχει γράψει Γαλλοκαναδολιβανέζος συγγραφέας. Είναι Λιβανέζος Χριστιανός και διευθύνει ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα στο Παρίσι" τόνισε ο κ. Στυλιανού αναφερόμενος στον συγγραφέα του έργου Ουαζντί Μουαουάντ.

"Δεν υπάρχει τίποτα στην παράσταση που να θίγει τη θρησκεία, οποιαδήποτε θρησκεία και μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η αντίδραση" ανέφερε ο κ. Στυλιανού υπογραμμίζοντας ότι "η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθερία της τέχνης προστατεύονται στην Ελλάδα από το Σύνταγμα και πρέπει να προστατεύονται".

Επισημαίνοντας ότι "όποιος διαφωνεί με ένα καλλιτεχνικό έργο μπορεί να κάνει κριτική, μπορεί να αρθρογραφήσει, να μιλήσει" ο πρόεδρος του ΚΘΒΕ τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται ο τραμπουκισμός, αυτή η ακροδεξιά πρακτική, η οποία δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη ειδικά το τελευταίο διάστημα ενθαρρύνεται με αφορμή το "Μακεδονικό"».

"Δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση σε τέτοια φαινόμενα. Για λόγους ψηφοθηρικούς επιτρέπεται να επωάζεται το αυγό του φιδιού. Καλώ όλους τους δημοκράτες να καταδικάσουν τις ακροδεξιές, φασιστικές πρακτικές και να προασπίσουμε την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία της τέχνης" τόνισε ο πρόεδρος του ΚΘΒΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα