Thumbnail
Πρόγνωση καιρού

Αίθριος, σε γενικές γραμμές, φαίνεται πως θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας και λίγες βροχές στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η πρόγνωση

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ήμερων που εκδόθηκε το Σάββατο 09-03-2019 και ισχύει από τη Δευτέρα 11-03-2019 έως και την Παρασκευή 15-03-2019

Καθαρά Δευτέρα 11-03-2019 

Kαιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βραδύ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 12-03-2019 

Kαιρός: αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς καταιγίδες τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα το βραδύ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε αισθητή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Τετάρτη 13-03-2019 

Kαιρός: στα δυτικά, λίγες νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι καταιγίδες τόπους έντονα βαθμιαία θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη 14-03-2019 και Παρασκευή 15-03-2019 

καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής