Η Έλενα Ακρίτα απάντησε σε Καρύπογλου-Μαρέβα για την σύνταξη του πατέρα της
Μετά από άθλια, προσβλητική δημοσίευση

H Έλενα Ακρίτα δήλωσε πως επιφυλάσσεται για συκοφαντική ανάρτηση του Αντύπα Καρύπογλου (πρώην Δράση, ΝΔ) σχετικά με την σύνταξη που λάμβανε μετά τον θάνατο του πατέρας της. Μάλιστα τόνισε πως η συγκεκριμένη ανάρτηση βασίζεται σε ψευδές δημοσίευμα της εφημερίδας "Στόχος", για το οποίο η εφημερίδα απολογήθηκε για να μην προχωρήσει η αγωγή που κατέθεσε η δημοσιογράφος.

Μάλιστα, την ανάρτηση με το υβριστικό περιεχόμενο επιβράβευσε με Like η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, σε άλλη ανάρτηση, υπενθύμισε πως το ζήτημα το είχε θέση ως ερώτηση στη Βουλή η Χρυσή Αυγή με τον τότε υπ.Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να απαντά:

Σε απάντηση του ερωτήματος - με αρ. πρωτ. 496/2,8,2013 - που απευθύνατε προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με το ζήτημα συνταξιοδότησης από το Δημόσιο της κ. Έλενας Ακρίτα, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε τα ακόλουθα:
1. Στην Έλενα, άγαμη τότε θυγατέρα του αποβιώσαντα Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Λουκή Ακρίτα, και στην χήρα αυτού Σύλβα, απονεμήθηκε με την παρ. 1 του Άρθρου Μόνου του Ν.4470/1965 προσωπική σύνταξη από την επομένη του θανάτου του.
2. Η απονεμηθείσα σύνταξη ορίστηκε αρχικά στο μισό της εκάστοτε καταβαλλόμενης βουλευτικής αποζημίωσης και στη συνέχεια, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ.2 του ΝΔ99/1974, από 1ης Οκτωβρίου 1974, ίση προς την εκάστοτε σύνταξη Βουλευτού με δεκαπενταετή βουλευτεία.
3. Η ανωτέρω σύνταξη ανήκει κατά το μισό στη χήρα και κατά το μισό στην ορφανή (πρώτο εδάφιο της παρ.2 του Άρθρου Μόνου του Ν.4470/1965).
Επίσης, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του Άρθρου Μόνου του Ν.4470/1965, στην περίπτωση απώλειας του δικαιώματος σύνταξης της μίας από τις δικαιούχους, το μερίδιο αυτής προσαυξάνει το μερίδιο της άλλης, ενώ, στην περίπτωση γάμου της ορφανής, το μερίδιο της σύνταξής της ορίζεται στο ¼ της εκάστοτε βουλευτικής αποζημίωσης.
4. Από τα προεκτεθέντα συνάγεται πως ακόμα και υπό καθεστώς γάμου η Έλενα Ακρίτα δεν χάνει το δικαίωμά της στην προσωπική αυτή σύνταξη, αλλά το μερίδιό της περιορίζεται από το ½ της σύνταξης στο ¼.
Επισημαίνεται ότι οι προσωπικές συντάξεις δεν ακολουθούν αναγκαστικά τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων αλλά όσα ορίζονται στο Νόμο που χορήγησε την εκάστοτε προσωπική σύνταξη.
5. Όσον αφορά την ανωτέρω συνταξιούχο, η καταβολή του μεριδίου σύνταξής της ανεστάλη από 21/7/2010, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν.3865/2010, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων και έκτοτε δεν της καταβάλλεται.
Συνημμένα: (3)
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
Χρήστος Σταϊκούρας»

Οι σχετικές αναρτήσεις:

 

Κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, να το δούμε λίγο αυτό με την σύνταξη από τον πατέρα μου; Διότι προφανώς ο Καίσαρ δεν έχει χρόνο...

Gepostet von Elena Akrita am Dienstag, 5. März 2019

Τόσο η δικηγόρος μου κ. Χριστίνα Παναγουλέα όσο και εγώ επιφυλασσόμαστε για όσα περιέχονται στις παραληρηματικές...

Gepostet von Elena Akrita am Mittwoch, 6. März 2019

 

σχετικά άρθρα

Το ΑΠΘ πάει...Κίνα
Το ΑΠΘ πάει...Κίνα
Φωτογραφία: (Στο κέντρο) ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, (από αριστερά) η Υπεύθυνη Προγράμματος του Τμήματος Διεθνούς...
Το ΑΠΘ πάει...Κίνα
Τσίπρας: Η κυβέρνηση χαρίζει δώρα και ασυλία στους οικονομικούς εγκληματίες
Τσίπρας: Η κυβέρνηση χαρίζει δώρα και ασυλία στους οικονομικούς εγκληματίες
 «Η πιο μεγάλη απειλή για τη Δημοκρατία είναι οι πολιτικές που διευρύνουν το οικονομικό χάσμα - σ' αυτές πρέπει να δοθεί τέλος», υπογραμμίζει ο...
Τσίπρας: Η κυβέρνηση χαρίζει δώρα και ασυλία στους οικονομικούς εγκληματίες
ΕΛΣΤΑΤ: Αυτές είναι οι βασικές αιτίες για τροχαία δυστυχήματα το 2018
ΕΛΣΤΑΤ: Αυτές είναι οι βασικές αιτίες για τροχαία δυστυχήματα το 2018
Οι ελιγμοί κατά την πορεία του οχήματος, η παραβίαση του STOP και η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας αποτέλεσαν τις κύριες αιτίες για τα...
ΕΛΣΤΑΤ: Αυτές είναι οι βασικές αιτίες για τροχαία δυστυχήματα το 2018