Η Έλενα Ακρίτα απάντησε σε Καρύπογλου-Μαρέβα για την σύνταξη του πατέρα της
Μετά από άθλια, προσβλητική δημοσίευση

H Έλενα Ακρίτα δήλωσε πως επιφυλάσσεται για συκοφαντική ανάρτηση του Αντύπα Καρύπογλου (πρώην Δράση, ΝΔ) σχετικά με την σύνταξη που λάμβανε μετά τον θάνατο του πατέρας της. Μάλιστα τόνισε πως η συγκεκριμένη ανάρτηση βασίζεται σε ψευδές δημοσίευμα της εφημερίδας "Στόχος", για το οποίο η εφημερίδα απολογήθηκε για να μην προχωρήσει η αγωγή που κατέθεσε η δημοσιογράφος.

Μάλιστα, την ανάρτηση με το υβριστικό περιεχόμενο επιβράβευσε με Like η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, σε άλλη ανάρτηση, υπενθύμισε πως το ζήτημα το είχε θέση ως ερώτηση στη Βουλή η Χρυσή Αυγή με τον τότε υπ.Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να απαντά:

Σε απάντηση του ερωτήματος - με αρ. πρωτ. 496/2,8,2013 - που απευθύνατε προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με το ζήτημα συνταξιοδότησης από το Δημόσιο της κ. Έλενας Ακρίτα, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε τα ακόλουθα:
1. Στην Έλενα, άγαμη τότε θυγατέρα του αποβιώσαντα Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Λουκή Ακρίτα, και στην χήρα αυτού Σύλβα, απονεμήθηκε με την παρ. 1 του Άρθρου Μόνου του Ν.4470/1965 προσωπική σύνταξη από την επομένη του θανάτου του.
2. Η απονεμηθείσα σύνταξη ορίστηκε αρχικά στο μισό της εκάστοτε καταβαλλόμενης βουλευτικής αποζημίωσης και στη συνέχεια, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ.2 του ΝΔ99/1974, από 1ης Οκτωβρίου 1974, ίση προς την εκάστοτε σύνταξη Βουλευτού με δεκαπενταετή βουλευτεία.
3. Η ανωτέρω σύνταξη ανήκει κατά το μισό στη χήρα και κατά το μισό στην ορφανή (πρώτο εδάφιο της παρ.2 του Άρθρου Μόνου του Ν.4470/1965).
Επίσης, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του Άρθρου Μόνου του Ν.4470/1965, στην περίπτωση απώλειας του δικαιώματος σύνταξης της μίας από τις δικαιούχους, το μερίδιο αυτής προσαυξάνει το μερίδιο της άλλης, ενώ, στην περίπτωση γάμου της ορφανής, το μερίδιο της σύνταξής της ορίζεται στο ¼ της εκάστοτε βουλευτικής αποζημίωσης.
4. Από τα προεκτεθέντα συνάγεται πως ακόμα και υπό καθεστώς γάμου η Έλενα Ακρίτα δεν χάνει το δικαίωμά της στην προσωπική αυτή σύνταξη, αλλά το μερίδιό της περιορίζεται από το ½ της σύνταξης στο ¼.
Επισημαίνεται ότι οι προσωπικές συντάξεις δεν ακολουθούν αναγκαστικά τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων αλλά όσα ορίζονται στο Νόμο που χορήγησε την εκάστοτε προσωπική σύνταξη.
5. Όσον αφορά την ανωτέρω συνταξιούχο, η καταβολή του μεριδίου σύνταξής της ανεστάλη από 21/7/2010, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν.3865/2010, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων και έκτοτε δεν της καταβάλλεται.
Συνημμένα: (3)
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
Χρήστος Σταϊκούρας»

Οι σχετικές αναρτήσεις:

 

Κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, να το δούμε λίγο αυτό με την σύνταξη από τον πατέρα μου; Διότι προφανώς ο Καίσαρ δεν έχει χρόνο...

Gepostet von Elena Akrita am Dienstag, 5. März 2019

Τόσο η δικηγόρος μου κ. Χριστίνα Παναγουλέα όσο και εγώ επιφυλασσόμαστε για όσα περιέχονται στις παραληρηματικές...

Gepostet von Elena Akrita am Mittwoch, 6. März 2019

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Σερίφης στη Φλόριντα διέταξε τους βοηθούς του να μη φορούν μάσκες, ενώ απαγόρευσε τη χρήση της στο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματός του, ακόμη και...
Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Λευκορωσία: Δεύτερος διαδηλωτής νεκρός
Λευκορωσία: Δεύτερος διαδηλωτής νεκρός
Οι αρχές της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη τον θάνατο νέου ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον της...
Λευκορωσία: Δεύτερος διαδηλωτής νεκρός