Thumbnail
Δεν υπάρχει ασφαλής μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία σημειώνουν - Τι ζητούν μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη

Κάτοικοι από τα χωριά Αλικιανός, Σκινές, Φουρνές, Κουφός, Βατόλακκος, που χρησιμοποιούσαν την ιστορική γέφυρα που κατέρρευσε συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην αντιπεριφέρεια Χανίων.

Οι κάτοικοι συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη στον οποίο μετέφεραν την αγωνία τους για το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί έως ότου ανακατασκευαστεί η ιστορική γέφυρα – μνημείο του Κερίτη και την αδύνατη ομαλή και ασφαλή οδική σύνδεση των χωριών.

Όπως είπαν, η πρόχειρη αποκατάσταση της μικρής γέφυρας που συνδέει τον Φουρνέ με τον Σκινέ δεν είναι λύση καθώς από εκεί πλέον διέρχονται όλα τα οχήματα, ακόμη και τα μεγάλα φορτηγά με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Επίσης τόνισαν πως δεν υπάρχει ασφαλής μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία. 

Ο κ. Βουλγαρακης ανέφερε ότι θα κατασκευαστεί μια νέα γέφυρα μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της κανονικής γέφυρας του Κεριτη, καθώς αυτό θα χρειαστεί ένα με δυο χρόνια, ενώ αναμένεται αυτές τις ημέρες απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για το ποτέ θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Παράλληλα, ο κ. Βουλγαράκης, δεσμεύτηκε ότι ο δρόμος που θα συνδέει το Πατελάρι με τον Κουφό, αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται την επόμενη εβδομάδα. 

Αναλυτικά τα αιτήματα των κατοίκων:

1. Άμεση και ασφαλή σύνδεση των αποκλεισμένων χωριών μέσω του Αλικιανού με την επαρχιακή οδό Χανίων-Ομαλού, από το σημείο που έχει ήδη επιδειχθεί και είχε γίνει αρχικώς δεκτό, ήτοι από το σημείο με το τοπωνύμιο "Λιδιά-Καμμίνια"
2. Την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου στα ορεινά χωριά της περιοχής 
3. Άμεση έναρξη εργασιών προς κατασκευή μόνιμης και σύγχρονης γέφυρας, σε σημείο πλησίον της παλαιάς γέφυρας, με τρόπο που θα κριθεί αρμοδίως, ασφαλής και πρόσφορος, ώστε να εξυπηρετείται η διέλευση επιβατηγώ, βαρέων οχημάτων και πεζών
4. Άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων προς ανάθεση μελέτης για την ανακατασκευή του Ιστορικού μνημείου της γέφυρας του Κερίτη 

Πηγή: flashnews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλειψη
Η μεγάλη ηλιακή έκλειψη του 2026: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;
Η αντίστροφη μέτρηση για την ολική ηλιακή έκλειψη της 12ης Αυγούστου 2026 έχει ήδη ξεκινήσει, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον τόσο στην επιστημονική...
Η μεγάλη ηλιακή έκλειψη του 2026: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;