Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/100011464763734/videos/857495607975923/ at this time, please check again later.
Thumbnail
Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το Αιγαίο

Η κακοκαιρία έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στη Σαντορίνη, με δρόμους να έχουν διαλυθεί και σπίτια να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο νησί, το βίντεο που δείχνει ένα σπίτι στο Φηροστεφάνι, να βρίσκεται μια ανάσα από τον γκρεμό.

Το βίντεο ανέβηκε στο profil του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας κ. Κώστα Δαρζέντα και είναι αποκαλυπτικό…

https://www.facebook.com/100011464763734/videos/857495607975923/

Η σφοδρή νεροποντή που έπληξε το νησί τις προηγούμενες μέρες, δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ανοιξε δρόμο στα δύο και εμφανίστηκε μία τεράστια τρύπα, προκαλώντας τον τρόμο στους κατοίκους.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, τα συνεργεία του Δήμου Θήρας βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του νησιού. Ο Προϊσταμένους του Τμήματος Περιβάλλοντος του νησιού, σημειώνει ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κυρίως στην περιοχή του Αεροδρομίου. Προσοχή στους δρόμους στο κομμάτι κάτω από αεροδρόμιο. Ο δρόμος θα κλείσει όταν καθαριστεί ο δρόμος της ΔΕΗ. Αποφεύγετε τον παραλιακό από Μονολιθο προς παραλία Καρτεράδου. Ακόμα και στον δρόμο του Βουρβουλου μεγάλη προσοχή. Δυστυχώς η βροχή συνεχίζεται και κάνει ποιο δύσκολα τα πράγματα.»

Κατολίσθηση στη Σαντορίνη

Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Τι να κάνετε αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατολισθήσεων

  • Επικοινωνήστε με τις τοπικές Αρχές, Πυροσβεστική, Αστυνομία ή Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Οι τοπικοί φορείς είναι οι πλέον κατάλληλοι να εκτιμήσουν έναν ενδεχόμενο κίνδυνο.
  • Ενημερώστε τους γείτονές σας. Ενδέχεται να μην έχουν επίγνωση των πιθανών κινδύνων.
  • Αν βρίσκεστε σε περιοχές επικίνδυνες για κατολισθήσεις και λασποροές, ενημερωθείτε για τις πιθανές οδούς διαφυγής. Θυμηθείτε παρόλα αυτά ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης είναι πολύ επικίνδυνη.
  • Ενημερωθείτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο για προειδοποιήσεις σχετικές με φαινόμενα έντονων ή παρατεταμένων βροχοπτώσεων. Μετά από περιόδους παρατεταμένων βροχοπτώσεων αυξάνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης κατολισθήσεων.

Ενέργειες κατά την διάρκεια εκδήλωσης κατολισθήσεων

  • Απομακρυνθείτε το ταχύτερο δυνατό από την περιοχή εκδήλωσης της κατολίσθησης.
  • Αν παραμείνετε στο σπίτι, μετακινηθείτε σε ψηλότερους ορόφους.
  • Εάν είναι αδύνατο να απομακρυνθείτε καθίστε στο πάτωμα σε εμβρυακή στάση και προστατέψτε το κεφάλι σας.
  • Να είστε έτοιμοι να μετακινηθείτε γρήγορα. Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια του εαυτού σας και όχι των υπαρχόντων σας.
  • Μείνετε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όταν οδηγείτε. Τα κράσπεδα κατά μήκος των οδών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Παρατηρείτε με προσοχή το δρόμο για πιθανά σημάδια καθίζησης, κατάρρευσης, καταπτώσεις βράχων κλπ.

Πηγή: cyclades24.gr, santorinipress.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apergia
Σε απεργιακό «κλοιό» σήμερα Τρίτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Τι θα γίνει στα σχολεία
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα σε απεργία, με τη συγκέντρωση να έχει προγραμματισθεί για τις 11:00, έξω...
Σε απεργιακό «κλοιό» σήμερα Τρίτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Τι θα γίνει στα σχολεία
στρατιωτικές σχολές
«Σήμα κινδύνου» για τις Στρατιωτικές Σχολές: Νέο νομοσχέδιο τις εξαρτά με αμυντική εταιρεία και οδηγεί σε απαξίωση τις ΑΣΣΥ;
Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ): Τα ανωτέρω δεν συνηγορούν σε μια «απλή» αναβάθμιση των ΑΣΕΙ, αλλά σε ένα πλήρη επανασχεδιασμό της εισαγωγής στις ΕΔ,...
«Σήμα κινδύνου» για τις Στρατιωτικές Σχολές: Νέο νομοσχέδιο τις εξαρτά με αμυντική εταιρεία και οδηγεί σε απαξίωση τις ΑΣΣΥ;