Thumbnail
Εκτεταμένες φθορές σε δρόμους και λοιπές υποδομές

Συντρίμμια άφησε πίσω του η κακοκαιρία στην Κρήτη. Γέφυρες κατέρρευσαν, δρόμοι βυθίστηκαν στη λάσπη και τα μπάζα, περιουσίες καταστράφηκαν, χείμαρροι παρέσυραν οχήματα και ο, τι άλλο βρήκαν μπροστά τους.

Το video από drone επιχειρεί να καταγράψει το πρωτοφανές μέγεθος της καταστροφής:

Καταγραφή των ζημιών

Σχετικά με την καταγραφή των ζημιών σε οικείες, επιχειρήσεις και περιουσίες πολιτών (οικοσυσκευές κτλ.) από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώθηκε ότι οι πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.α.) μπορούν να αιτηθούν την καταγραφή των ζημιών και να απευθύνονται στον οικείο δήμο, για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις (ζημιές σε κτίριο επιχείρησης και εξοπλισμό) στην Π.Ε. Ρεθύμνης / τμήμα Πολιτικής Προστασίας (Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας , Πλ Ηρώων Πολυτεχνείου, Τηλ: 28313 40711, 40777) και για τις καταστροφές σε αγροτικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο και εξοπλισμό στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον οικείο δήμο.

Σημαντικό είναι οι ιδιοκτήτες σε κάθε περίπτωση κατεστραμμένης / πλημμυρισμένης οικίας και επιχείρησης, πριν προχωρήσουν στην αποκατάσταση, να αποτυπώσουν με κάθε μέσο το μέγεθος της καταστροφής, όπως φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτιρίου, κατεστραμμένα υλικά, καθώς και να διατηρήσουν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την οικία ή την επιχείρηση.

Τοποθετεί γέφυρες ο στρατός

Με την βροχή να πέφτει και σήμερα στα Χανιά, ξεκινά η επιχείρηση για την τοποθέτηση των στρατιωτικών γεφυρών, στη θέση των επτά συνολικά, που είτε έπεσαν, είτε παρουσιάζουν πρόβλημα στατικότητας μετά την θεομηνία που χτύπησε το νησί.

Εντός της ημέρας, αναμένεται να γίνει η τοποθέτηση μίας στρατιωτικής γέφυρας, στην γέφυρα του Πλατανιά, στην παλιά εθνική οδό καθώς και ακόμη μίας, στην ενδοχώρα του νομού Χανίων. Τα μηχανήματα θα ξεκινήσουν εργασίες σε μία επιχείρηση η οποία θα διαρκέσει πολλές ώρες και θα γίνει με τη βοήθεια του στρατού…

Γέφυρες του στρατού

 

Γέφυρες του στρατού

Με πληροφορίες από flashnews.gr, zarpanews.gr, cretapost.gr, neakriti.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

grevena
Σπήλαιο των Γρεβενών: Το απόρθητο κάστρο που δεν πάτησε ποτέ Τούρκος
Εκτός από τη μεγαλειώδη πέτρινη μορφή του Δία στην κορυφή, ο Όρλιακας φημίζεται για τα μανιτάρια και το φυσικό του κάλλος
Σπήλαιο των Γρεβενών: Το απόρθητο κάστρο που δεν πάτησε ποτέ Τούρκος