Thumbnail
Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια κοντά στο αστυνομικό τμήμα - Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατο του Εμπουκά ζητούν οι διαδηλωτές

Πορεία διαμαρτυρίαςγια τον θάνατο του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ, στο Α.Τ Ομόνοιας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας.

Με κεντρικό σύνθημα «δικαιοσύνη για τον Εμπουκά», αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς το Α.Τ. Ομονοίας.

Οι διαδηλωτές, ζητούν δικαιοσύνη για τον Εμπουκά, όπως επίσης και «την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατο του, την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση, με συμβούλους, που θα ορίσει η ίδια η οικογένεια του».

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, μετανάστης από τη Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, πέθανε από πνευμονικό οίδημα.

Λίγο αργότερα, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μπροστά από το τμήμα, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου, όταν ομάδες αγνώστων πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ορισμένα άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Τότε η αστυνομία "απάντησε" με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να απωθήσει διαδηλωτές.

Έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα