Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η "Ωκεανίδα" πλήττει τη χώρα - Μεγάλες ποσότητες βροχής στην Κρήτη - Πότε αναμένεται βελτίωση

Δριμύ ψύχος επικρατεί κυρίως στα βόρεια ορεινά της χώρας. Η θερμοκρασία το πρωί της Δευτέρας 25/02 έπεσε κάτω από τους -14 βαθμούς στο Μεσόβουνο της Κοζάνης, όπως φαίνεται στον Πίνακα 1, όπου παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr (στον πίνακα δεν περιλαμβάνονται οι σταθμοί μας που βρίσκονται σε χιονοδρομικά κέντρα).

1

Παράλληλα, η «Ωκεανίδα» δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, και κυρίως στα δυτικά του νησιού, τα οποία είχαν επηρεαστεί σημαντικά και από την «Χιόνη», που προκάλεσε πλήθος προβλημάτων, καταστροφές, και δυστυχώς την απώλεια 4 ζωών. Δείτε στον Πίνακα 2, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί μας έως το πρωί της Δευτέρας 25/02. Όπως φαίνεται, σταθμοί της περιοχής των Χανίων κατέγραψαν βροχόπτωση άνω των 190 χιλιοστών, μέσα στις 10 πρώτες ώρες της ημέρας.

2

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού), θα συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης 26/02. Η Δυτική Κρήτη θα δεχτεί και πάλι πολύ μεγάλα ποσά βροχής. Με δεδομένα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, και τον κορεσμό του εδάφους σε νερό, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε μετακινήσεις και εξωτερικές εργασίες. Στον Χάρτη 1 φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι/χιόνι), έως και το πρωί της Τρίτης 26/02.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, βροχές αναμένονται στην Νοτιοανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, και το Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά, και από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 26/02 θα περιοριστούν ως επί το πλείστον στην Κρήτη.

3

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει για πολλά λιμάνια και δρομολόγια. Όπως φαίνεται στον Χάρτη 2, οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 25/02, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται την Τρίτη 26/02. Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τρίτη 26/02 αλλά και την Τετάρτη 27/02.

4

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζοσιμ
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
Σε καθεστώς αβεβαιότητας το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων για τη νέα σχολική χρονιά
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
ΑΚινητα
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Νέος δημοτικός φόρος στα ακίνητα: Όλες οι αλλαγές για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές με το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Χάρης Δούκας
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
Αντιδράσεις στην Αυτοδιοίκηση: Γιατί ο Χάρης Δούκας παρομοιάζει τις νέες ρυθμίσεις με τις υπηρεσίες των υπουργείων
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
ρεθ
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου
Ρέθυμνο: Όταν η Χημεία της θάλασσας γίνεται Τέχνη στη Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου