Thumbnail
Βόλος

Στο χιόνι έχει «βυθιστεί» το Πήλιο από τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ωρών, αλλά χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ή αποκλεισμούς χωριών και οικισμών, ενώ οι σφοδροί άνεμοι έχουν καθηλώσει από χθες τα πλοία στο λιμάνι του Βόλου.

Η χιονόπτωση που άρχισε από χθες συνεχίσθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας σε ολόκληρο το Πήλιο και έθεσε σε κλοιό χιονιά ακόμη και την πόλη του Βόλου, αφού περιμετρικά όλα τα προάστια είναι χιονισμένα. Από τον Άνω Βόλο και πάνω προς το Πήλιο τα πάντα έχουν καλυφθεί από το παχύ στρώμα χιονιού, αλλά οι δρόμοι διατηρούνται είναι ανοιχτοί λόγω του 24ωρου αποχιονισμού τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στον ορεινό όγκο του Πηλίου επιχειρούν 60 μηχανήματα της Περιφέρειας Μαγνησίας, κυρίως στον οδικό άξονα Βόλου-Πορταριάς-Χανίων-Ζαγοράς, όπου το χιόνι έφθασε το 1,5 μέτρο και από τους εκχιονισμούς έχει δημιουργηθεί "τείχος χιονιού" που ξεπερνά τα 2 μέτρα και καθιστά δύσκολη την κίνηση των αυτοκινήτων, καθώς αποχιονίζουν τον δρόμο ειδικά μηχανήματα τύπου "ανέμης". Το ίδιο σκηνικό και στον νότιο οδικό κλάδο μέσω Τσαγκαράδας, όπως και στο νότιο Πήλιο προς Αργαλαστή, Λαύκο και Προμύρι που εκχιονίζονται οι δρόμοι, παρά την έντονη χιονόπτωση.

Στην Πορταριά το χιόνι έχει φθάσει τα 20 εκατοστά,στα Χάνια ξεπέρασε το 1,5 μέτρο και στις Αγριολεύκες στο χιονοδρομικό κέντρο το ύψος του χιονιού φθάνει τα δύο μέτρα, αλλά παραμένει κλειστό και σήμερα λόγω της χιονοθύελλας που επικρατεί και των σφοδρών ανέμων.

Σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, αλλά η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική, αφού οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν πάγο στο οδόστρωμα και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ζήτησε από τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση προς το Πήλιο, χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο, ώστε να βοηθηθούν τα συνεργεία αποχιονισμού που εργάζονται σε 24ωρη βάση.

Εκτός από το Πήλιο, πυκνό χιόνι πέφτει συνεχώς και στην Οθρυ, με αποτέλεσμα με δυσκολία να διατηρούνται οι δρόμοι ανοιχτοί προς Βρύναινα και Ανάβρα.

Στον Βόλο έπεφτε συνεχώς χιονόνερο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 4 βαθμών η μέγιστη μέχρι 0 η ελάχιστη.

Στα νησιά των Σποράδων δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με χιονοπτώσεις, αλλά λόγω των θυελλωδών ανέμων έχει διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση τους με τον Βόλο.

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τούρκος βουλευτής σε συνταξιούχους: «Υπάρχει η ελληνική απειλή και ζητάτε αυξήσεις;»
Τούρκος βουλευτής σε συνταξιούχους: «Μας απειλεί η Ελλάδα και εσείς ζητάτε αυξήσεις;»
Σάλος στην Τουρκία με το παραλήρημα βουλευτή του Ερντογάν – Τους ζήτησε να «χειροκροτήσουν» την κυβέρνηση την ώρα που εισπράττει 9.500 ευρώ τον μήνα
Τούρκος βουλευτής σε συνταξιούχους: «Μας απειλεί η Ελλάδα και εσείς ζητάτε αυξήσεις;»
τοξοβολία
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων τοξοβολίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»
«Κότα» ο Άδωνις για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Ραντεβού στα δικαστήρια» η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη μήνυση
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»