Thumbnail
Η Κολομβία ισχυρίζεται ότι στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας λιποτάκτησαν - Για υποστηρικτές δεξιών αντιπολιτευόμενων δυνάμεων που άρπαξαν στρατιωτικά οχήματα κάνει λόγο το Telesur

Βενεζουελάνοι στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν δεκάδες άτομα που ήθελαν να διασχίσουν γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία στην Ουρένια, στην Πολιτεία Τάτσιρα (δυτική Βενεζουέλα).

Το Καράκας αποφάσισε χθες να κλείσει τη γέφυρα αυτή, ανάμεσα σε άλλες, προκειμένου να εμποδίσει τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας που επιθυμεί να εισαγάγει η αντιπολίτευση.

«Θέλουμε να εργαστούμε», φώναζαν τα άτομα απέναντι στην Εθνοφρουρά της Βενεζουέλας και την αστυνομία με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων που απέκλεισαν τη γέφυρα Φρανσίσκο ντε Πάουλα Σανταντέρ, μία από τις τέσσερις που ενώνει την Πολιτεία Τάτσιρα με την Κολομβία.

Στρατιώτες αυτομόλησαν στην Κολομβία;

Τέσσερα μέλη της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας λιποτάκτησαν νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Μετανάστευσης της Κολομβίας, λίγο πριν ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη από την αντιπολίτευση προσπάθεια εισαγωγής βοήθειας στη χώρα.

Οι στρατιώτες ζήτησαν βοήθεια από την υπηρεσία, ανέφερε.

Τρία από αυτά τα μέλη της μπολιβαριανής Εθνοφρουράς ανέτρεψαν, με θωρακισμένο όχημα, έναν από τους φράχτες ασφαλείας της γέφυρας Σιμόν Μπολίβαρ που ενώνει τις δύο χώρες, στη συνοριακή πόλη Κούκουτα, σύμφωνα με αξιωματούχο της κολομβιανής υπηρεσίας μετανάστευσης.

Μια γυναίκα, μέλος της συνοριακής φρουράς, που βρισκόταν στο φυλάκιο, τραυματίστηκε κατά τη διέλευσή τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λιποτάκτησε και ένας λοχίας της Εθνοφρουράς ο οποίος διέσχισε μια άλλη γέφυρα που ενώνει τη Βενεζουέλα με την Κούκουτα, όπου βρίσκονται αποθηκευμένοι δεκάδες τόνοι τροφίμων και φαρμάκων που έχουν σταλεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το δίκτυο Telesur μεταδίδει από την πλευρά του ότι ομάδα στρατιωτών που πρόσκειται σε δεξιές αντιπολιτευόμενες δυνάμεις απέσπασαν αρκετά οχήματα από τον στρατό και σπάζοντας τις μπάρες πέρασαν στην Κολομβία.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα άτομα τα υποδέχτηκαν ακροδεξιοί της Κολομβίας, σύμφωνα με ρεπόρτερ του Telesur.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Telesur

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα