Thumbnail
Προβλήματα και στον ΟΑΣΘ

Προβλήματα στην κυκλοφορία έχει δημιουργήσει η πυκνή χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη

Στον περιφερειακό από τον κόμβο του Αγίου Παύλου και του Επταπυργίου, αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί στο σημείο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσεγγίσει αλατιέρα και εκχιονιστικό μηχάνημα για να καθαρίσει το οδόστρωμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Μικροέργων,Ηλεκτροφωτισμού – Πολεοδομίας Στέλιος Γκατζές, αφού δεν γίνεται να περάσει αλατιέρα, πηγαίνει στο σημείο ένα μικρό όχημα προκειμένου να περάσει ανάμεσα από τα οχήματα και να ρίξει αλάτι.

«Την ώρα της έντονης χιονόπτωσης βγήκαν όλοι στο δρόμο, πάμε με ένα μικρό όχημα να καθαρίσουμε λίγο το σημείο. Μόλις ανοίξει λίγο ο δρόμος, θα πάει και η μεγάλη αλατιέρα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γκατζέ βρίσκονται έξω στους δρόμους του δήμου, μια αλατιέρα στα Πεύκα και άλλες δύο στις άλλες ενότητες, ένα μικρό 4Χ4, όπως και δύο μεγάλα βυτιοφόρα που ρίχνουν αλατόνερο.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία του δήμου εργάζονται για να κρατήσουν ανοιχτές της λεωφορειογραμμές, 26,28, 25 προκειμένου να γίνεται κανονικά η μετακίνηση των πολιτών με τα λεωφορεία.   

Προβλήματα και στον ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με τη διευθύντρια κίνησης του Οργανισμού, Κατερίνα Σίσκου, υπήρξαν σημεία στα οποία εγκλωβίστηκαν αστικά λεωφορεία, με αποτέλεσμα είτε να μη μπορούν να ολοκληρώσουν το δρομολόγιό τους, είτε να μη μπορούν να προσεγγίσουν τους τερματικούς σταθμούς.
«Προβλήματα υπάρχουν στην οδό Επταπυργίου, όπου γίνεται εκτροπή της κίνησης του αστικού της γραμμής 28 από την περιοχή της Νεάπολης. Δυσκολίες έχουμε επίσης στη γραμμή 35 των Μετεώρων όπου έχουν εγκλωβιστεί οχήματα και δεν μπορούν να φτάσουν στον τερματικό σταθμό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις 40 Εκκλησιές όπου λόγω της ολισθηρότητας, τα λεωφορεία δεν μπορούσαν να ανέβουν την ανηφόρα και ζητήσαμε τη συνδρομή του δήμου για να καθαριστεί ο δρόμος» τόνισε στο Thestival η κα Σίσκου.

Προβλήματα εντοπίζονται και στους περιφερειακούς δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης. «Το δρομολόγιο του 87 δεν πηγαίνει σε Λιβάδι και Περιστερά γιατί είναι μεγάλη η ποσότητα του χιονιού στους συγκεκριμένους οικισμούς. Μικροπροβλήματα είχαμε νωρίτερα και στη γραμμή 72 της Μηχανιώνας, ωστόσο, τα αντιμετωπίζουμε και εκτελείται κανονικά» κατέληξε η κα Σίσκου.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει λόγος χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων στα λεωφορεία του Οργανισμού, καθώς η κυκλοφορία στη συντριπτική πλειοψηφία των δρόμων του πολεοδομικού συγκροτήματος διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Πληροφορίες από voria.gr / thestival.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΜΠ
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας
Ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτιά του Ιδρύματος στη σχετική μελέτη, δήλωσε ότι η συμβολή...
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας
pierrakakis
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»
«Βάφτισε τα άκρως κερδoσκοπικά πανεπιστήμια των funds σε "μη κερδοσκοπικά" και είχε την  απαίτηση να συμφωνήσουμε» - Τι λέει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τον...
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Πιερρακάκη: «Αλαζονεία και έπαρση: αυτή είναι η εκπαιδευτική του αντίληψη!»