Thumbnail
Αναλυτική ενημέρωση - Πότε θα βρίσκονται στη διάθεση των ευάλωτων ομάδων

Θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες θα διαθέτουν οι Δήμοι Αθηνών και Πειραιώς.

ΑΘΗΝΑ

Δύο θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες θα διαθέσει ο Δήμος Αθηναίων από αύριο, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, και για όσο το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Οι δύο θερμαινόμενοι χώροι που θα ανοίξουν είναι οι Λέσχες Φιλίας Αμπελοκήπων, (Πανόρμου 17 και Βαθέως, στάση μετρό «Αμπελόκηποι», τηλ. 210 6459890) και Κολωνού (Αίμoνος 9 και Άστρους, τηλ. 2105140877).

Παράλληλα, συνεργεία, καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας, μοιράζοντας ροφήματα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες και αυτήν τη φορά να απευθύνονται στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595 για οποιαδήποτε πληροφορία ή έκτακτο περιστατικό, καθώς επίσης και στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) στο 210 5246515-6.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των πολιτών, λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα λειτουργήσει ο δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά, θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, από αύριο, Σάββατο 23/2 μέχρι και την Τρίτη 26/2 στις 08:00 το πρωί (Πύργος Πειραιά - Ακτή Ποσειδώνος 2-4 1ος όροφος, τηλ. επικ.: 216 8003076, 216 8003077).

Επιπλέον, την Κυριακή 24/2 θα λειτουργήσει το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά, από τις 08:00 έως τις 20:00 (Βασιλέως Γεωργίου Β΄10 και Βούλγαρη 155. Τηλ επικ.: 210-4134130, 210-4134052).

Η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες των θερμαινόμενων χώρων, παρέχεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του δήμου 213 2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου, καθώς και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1 90,4 FM.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θάνατος 10χρονης στον Ασπρόπυργο
Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: «Ήτανε ένα παιδάκι κάτω, του κάνανε ΚΑΡΠΑ, κάποιοι έκλαιγαν» (Βίντεο)
Το χρονικό της τραγωδίας με τον θάνατο της 10χρονης στο σχολείο του Ασπρόπυργου - Πάνω από μία ώρα έκανα ΚΑΡΠΑ οι γιατροί
Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: «Ήτανε ένα παιδάκι κάτω, του κάνανε ΚΑΡΠΑ, κάποιοι έκλαιγαν» (Βίντεο)
Στη φυλακή πασίγνωστος τηλεοπτικός σεφ για χρέη 350.000€ στο Δημόσιο
Στη φυλακή πασίγνωστος τηλεοπτικός σεφ για χρέη 350.000€ στο Δημόσιο
Ο 58χρονος σεφ με διεθνείς διακρίσεις και πολυετή τηλεοπτική καριέρα συνελήφθη μετά από βούλευμα για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 350.000€, παρά έσοδα...
Στη φυλακή πασίγνωστος τηλεοπτικός σεφ για χρέη 350.000€ στο Δημόσιο
peripoliko-astynomia-768x576.jpg
Σοκ στη Σαλαμίνα: Ληστές σκότωσαν 75χρονη στο σπίτι της – Την ανακάλυψε νεκρή η κόρη της
Κάμερες κατέγραψαν τους δράστες να σπάνε το παράθυρο - Η κόρη βρήκε τη μητέρα της νεκρή
Σοκ στη Σαλαμίνα: Ληστές σκότωσαν 75χρονη στο σπίτι της – Την ανακάλυψε νεκρή η κόρη της