Thumbnail
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Το ποσό των 55.072.928,13 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.467 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ – Ιράν με αιχμή τις προειδοποιήσεις Τραμπ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης, ενώ συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ – Ιράν με αιχμή τις προειδοποιήσεις Τραμπ
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Τι απαντά στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στα σχολικά βιβλία ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ
«Η εφοδιαστική αγορά συνεχώς μειώνεται αναφορικά με το πλήθος αναδόχων» - Ποια βιβλία της Γ’ Λυκείου αγοράστηκαν από το ελεύθερο εμπόριο
Σοφία Ζαχαράκη: Τι απαντά στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στα σχολικά βιβλία ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ