Warning message

Unable to retrieve https://youtu.be/GpBc7M4zoPI at this time, please check again later.
Thumbnail
Εξωφρενικά τα ενοίκια


Με χάρτινες ταμπέλες που γράφουν ”Ενοικιάζεται” έχουν γεμίσει τα περισσότερα καταστήματα στα Ματογιάννια. Αν κάποιος κάνει μια σύντομη βόλτα, θα διαπιστώσει πως η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στην Χώρα της Μυκόνου που αποτελεί το εμπορικό φιλέτο του νησιού, είναι γεμάτη με δεκάδες κενά μαγαζιά που αναζητούν υποψήφιο ενοικιάστη.

Αιτία για τα πολλά άδεια ακίνητα είναι τόσο τα τρελά χρήματα που ζητούν οι ιδιοκτήτες τους για να τα εκμισθώσουν όσο και ο μειωμένος τζίρος των επιχειρηματιών που τα νοικιάζουν. Σε αρκετές περιπτώσεις, μόνο η καταβολή ”αέρα” σε ένα ακίνητο στα Ματογιάννια φτάνει τα 300.000€, ενώ ένα μέσο μηνιαίο ενοίκιο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Αν συνυπολογίσουμε έξοδα για υπαλλήλους (ενδεικτικά μόνο η διαμονή για 4-5 μήνες σε σπίτι 2 δωματίων κοστίζει €10.000) και πάγιους λογαριασμούς, τότε το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη! Και κάπως έτσι το όνειρο ενός επιχειρηματία γίνεται εφιάλτης.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η πανθομολογούμενη πτώση της επισκεψιμότητας στην πόλη της Μυκόνου. Η Χώρα του νησιού ορισμένες μέρες του καλοκαιριού γίνεται απαγορευτική λόγω του έντονου κυκλοφοριακού, οι κρουαζιέρες πάρα τον όγκο τους δεν αποφέρουν την ανάλογη ταμειακή κίνηση στα μαγαζιά, ενώ στις παραλίες οι επισκέπτες μπορούν πλέον να βρουν τα πάντα, από καταγάλανα νερά για βουτιές μέχρι καταστήματα για ψώνια και νυχτερινή διασκέδαση.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την πλευρά τους αποδίδουν τις ακριβές τιμές στη μεγάλη ζήτηση, στην εμπορικότητα της περιοχής της Χώρας αλλά και στον υψηλό φόρο ακίνητης περιουσίας που καταβάλουν, με αποτέλεσμα αυτός να μετακυλίεται στους ενοικιαστές.

https://youtu.be/GpBc7M4zoPI

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διάδρομος νοσοκομείου με ράντζο
Χαϊδάρι: Κρίσιμες ώρες για την 13χρονη μετά την πτώση από το σχολείο – Ολοκληρώθηκε πολύωρο χειρουργείο
Βαρύ εγκεφαλικό οίδημα και διασωλήνωση – Σε στενή παρακολούθηση στη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία»
Χαϊδάρι: Κρίσιμες ώρες για την 13χρονη μετά την πτώση από το σχολείο – Ολοκληρώθηκε πολύωρο χειρουργείο
police usa
Βόρεια Καρολίνα: Πυροβολισμοί σε πάρκο δίπλα σε σχολείο – Αναφορές για πολλαπλά θύματα
Συναγερμός στο Γουίνστον-Σάλεμ – Οι Αρχές κάνουν λόγο για συμπλοκή νεαρών που ξέφυγε από τον έλεγχο
Βόρεια Καρολίνα: Πυροβολισμοί σε πάρκο δίπλα σε σχολείο – Αναφορές για πολλαπλά θύματα
εργατικ
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Στο «Παπανικολάου» εργαζόμενος με εγκαύματα
Άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ – Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σταθεροποιημένος στο νοσοκομείο
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Στο «Παπανικολάου» εργαζόμενος με εγκαύματα