Thumbnail
Αύξηση του κατώτατου μισθού

Δεκατέσσερις ημέρες απομένουν στις επιχειρήσεις και τους εργοδότες για να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση με τον νέο κατώτατο μισθό. Συγκεκριμένα, η προθεσμία για να προσαρμοστούν στα καινούρια δεδομένα που έχουν, είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται στενά και μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για να διαπιστωθεί αν προέβησαν σε αυξήσεις μισθών έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τις καταστάσεις αμοιβών προσωπικού και κατά συνέπεια τους νέους αυξημένους μισθούς έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Έτσι, από τις αρχές Μαρτίου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου, η Επιθεώρηση Εργασίας θα ξεκινήσει σαρωτικούς ηλεκτρονικούς ελέγχους, με στόχο να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται ο νέος κατώτατος μισθός ή εάν υπάρχει αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί και η εγκύκλιος για την προσαύξηση των τριετιών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με βάση την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού από τα 586 ευρώ στα 650 ευρώ μικτά.

Πηγή: enikonomia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τανκερ
Στενά του Ορμούζ: Έξι επιθέσεις σε πλοία μέσα σε 24 ώρες – Στο στόχαστρο και τάνκερ ελληνικών συμφερόντων
Απειλές για πλήρη διακοπή εξαγωγών πετρελαίου
Στενά του Ορμούζ: Έξι επιθέσεις σε πλοία μέσα σε 24 ώρες – Στο στόχαστρο και τάνκερ ελληνικών συμφερόντων
Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Συλλογή στοιχείων και μαρτυριών σχετικά με περιστατικά πιεστικών ή αυταρχικών συμπεριφορών που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες
Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου για τις συνθήκες στα σχολεία
Συλλογή στοιχείων και μαρτυριών σχετικά με περιστατικά πιεστικών ή αυταρχικών συμπεριφορών που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες
κινητοποιηση εκπαιδευτικων
Σχολεία: Στάση εργασίας την Παρασκευή 13 Μαρτίου με αφορμή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Η κινητοποίηση έχει οριστεί για τις 09:00 το πρωί, έξω από τον χώρο του Διοικητικού Εφετείου (Λουίζης Ριανκούρ 85), όπου θα συζητηθούν αιτήσεις...
Σχολεία: Στάση εργασίας την Παρασκευή 13 Μαρτίου με αφορμή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.