Thumbnail
Αύξηση του κατώτατου μισθού

Δεκατέσσερις ημέρες απομένουν στις επιχειρήσεις και τους εργοδότες για να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση με τον νέο κατώτατο μισθό. Συγκεκριμένα, η προθεσμία για να προσαρμοστούν στα καινούρια δεδομένα που έχουν, είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται στενά και μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για να διαπιστωθεί αν προέβησαν σε αυξήσεις μισθών έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τις καταστάσεις αμοιβών προσωπικού και κατά συνέπεια τους νέους αυξημένους μισθούς έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Έτσι, από τις αρχές Μαρτίου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου, η Επιθεώρηση Εργασίας θα ξεκινήσει σαρωτικούς ηλεκτρονικούς ελέγχους, με στόχο να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται ο νέος κατώτατος μισθός ή εάν υπάρχει αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί και η εγκύκλιος για την προσαύξηση των τριετιών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με βάση την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού από τα 586 ευρώ στα 650 ευρώ μικτά.

Πηγή: enikonomia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Όχι στην ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας»
Τα μέλη ΔΕΠ ζητούν την άμεση ανάκληση της δίωξης κατά του Γιάνη Μαΐστρου και υπερασπίζεται το πανεπιστήμιο ως χώρο ελεύθερου λόγου
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Όχι στην ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας»
φοιτητές
Φοιτητές σε… αναμονή: Στη Βουλή η καθυστέρηση μετεγγραφών - «Φέρνει χάος και δαπάνες»
Μετεγγραφές σε εκκρεμότητα – Οργή και προβλήματα για οικογένειες με κοινωνικά κριτήρια
Φοιτητές σε… αναμονή: Στη Βουλή η καθυστέρηση μετεγγραφών - «Φέρνει χάος και δαπάνες»