Καταδίκη του Π.Πολάκη για εξύβριση του εκλιπόντος Β.Μπεσκένη
Τον είχε εμπλέξει σε υπόθεση παράτυπων διορισμών

Χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ο οποίος απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς στα 43 του χρόνια τον Δεκέμβριο του 2017, καλείται να καταβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον έκρινε ένοχο για εξύβριση.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τα dikaiologoitika.gr, αφορούσε τις δημόσιες καταγγελίες του Παύλου Πολάκη κατά του δημοσιογράφου. O αναπληρωτής υπουργός διαπόμπευσε ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όπου εργαζόταν επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Με την απόφαση 272/2019 κατά του Παύλου Πολάκη, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε τα επιχειρήματα τοης πλευράς του Β. Μπεσκένη και τονίζει ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του».

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση». Το δικαστήριο, δηλαδή, αποφάσισε ότι κ. Πολάκης διαπόμπευσε στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες αναρτήσεις του στο Facebook τον Β. Μπεσκένη λέγοντας ψέματα αλλά και χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για αυτά που λέει.


Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Πολυμελές Πρωτοδικίου Αθηνών, ο Π. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη, καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και όχι από τον ίδιο αλλά από την εισαγγελία διαφθοράς.

Μετά την έρευνα αυτή αποδείχθηκε επίσης ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η υπόθεση αφορούσε τους ισχυρισμούς του Π. Πολάκη στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της 6-3-2017 ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης είχε στείλει μέσω διευθυντή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ λίστα με 25 άτομα που διορίστηκαν στον Οργανισμό, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης.

best of network

σχετικά άρθρα

ΓΓΠΠ: Έκτακτο δελτίο για ισχυρές καταιγίδες χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους
ΓΓΠΠ: Έκτακτο δελτίο για ισχυρές καταιγίδες χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
ΓΓΠΠ: Έκτακτο δελτίο για ισχυρές καταιγίδες χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους