Πέθανε ο Θεόφιλος Σεχίδης - Το στυγνό έγκλημα που καθήλωσε την κοινή γνώμη
Κρατούνταν μέχρι σήμερα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Ο Θεόφιλος Σεχίδης είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη όταν σε ηλικία 24 ετών, τον Αύγουστο του 1996 είχε κατακρεουργήσει και τεμαχίσει την οικογένειά του στη Θάσο.

Συγκεκριμένα, ο Σεχίδης  συνελήφθη στις 8 Αυγούστου του 1996 γιατί δολοφόνησε και στη συνέχεια τεμάχισε τον πατέρα, τη μητέρα, τον θείο του, την αδερφή του και τη γιαγιά του. Βρισκόταν σε αλλοφροσύνη και πίστευε ότι σχεδίαζαν το φόνο του.

Πτυχές του στυγνού εγκλήματος σοκάρουν ακόμη: Αφού σκότωσε και τεμάχισε τα θύματα του, άρχισε να παρατηρεί τα όργανά τους ακούγοντας Τσαϊκόφσκι. Τους εγκεφάλους επιχείρησε να τους διατηρήσει στο ψυγείο για να τους μελετήσει συστηματικά.

«Δύο-τρεις εγκεφάλους τους έβγαλα και τους έβαλα στο ψυγείο. Είχα κάποιες ψυχιατρικές και ιατρικές γνώσεις και ήθελα να εξετάσω την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό είναι όλο. Δεν μετάνιωσα για τίποτα, καλά έκανα. Το ένα κεφάλι ήδη είχε σπάσει, τα μυαλά είχαν βγει, οπότε γιατί να μην τα βάλω στο ψυγείο;», είχε πει τότε στους εμβρόντητους αστυνομικούς.

Η απαράμιλλη ψυχραιμία και στωικότητα με την οποία διηγείτο στους ανακριτές κάθε πτυχή του ειδεχθούς εγκλήματος είχε προκαλέσει μεγαλύτερη αποστροφή και από τις πράξεις αυτές καθ'εαυτές.

Το βίντεο προβλήθηκε στο τοπικό κανάλι ΕΝΑ της Καβάλας το 2017, με αφορμή την αίτηση αποφυλάκισης του Σεχίδη. Περιλαμβάνει δηλώσεις του στον Τύπο ότι σκότωσε την οικογένειά του γιατί «είχαν σχέδιο» να τον σκοτώσουν αυτοί, λέει και συμπληρώνει: «Τους πρόλαβα».

 

best of network

σχετικά άρθρα

Οριστικό: Στον Παπαχριστόπουλο η έδρα - Εκτός ο Κουρουμπλής
Οριστικό: Στον Παπαχριστόπουλο η έδρα - Εκτός ο Κουρουμπλής
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει σαφές ότι αν δεν δοθεί η έδρα στον ίδιο τότε θα προσφύγει στο εκλογοδικείο
Οριστικό: Στον Παπαχριστόπουλο η έδρα - Εκτός ο Κουρουμπλής