Thumbnail
Τα φαινόμενα θα επικρατήσουν αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στην υπόλοιπη επικράτεια

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 με 8, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός και καταιγίδες αναμένονται τόπους στα βορειοδυτικά τη νύχτα. 

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. 

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βορείους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι σε 8 μποφόρ στο Ιόνιο. Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο καταιγίδες τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων. Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. 

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 13-02-2019 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και στα νησιά του βορείους Αιγαίου. Τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι καταιγίδες τόπους έντονα στα ανατολικά και τα νότια. Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε αισθητή πτώση από τα βόρεια. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί καταιγίδες τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας