Thumbnail
 «Η διατύπωση συγκεχυμένων και παράλογων στοιχείων και φημών σχετικά με επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα αποτελεί πράξη κοινωνικής και επιστημονικής ανευθυνότητας»

Για «κοινωνική και επιστημονική ανευθυνότητα» κατηγορεί ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, τους συναδέλφους του σεισμολόγους που κάνουν προβλέψεις για επερχόμενο ισχυρό σεισμό στη Δυτική Ελλάδα.

 «Η διατύπωση συγκεχυμένων και παράλογων στοιχείων και φημών σχετικά με επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα αποτελεί πράξη κοινωνικής και επιστημονικής ανευθυνότητας» δήλωσε ο κ. Λέκκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόσθεσε ότι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην επηρεάζονται από αυτές τις φήμες. Οι τοπικές δομές της πολιτείας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και ετοιμότητα και το έχουν αποδείξει στους πρόσφατους σεισμούς. Επίσης, τα κτίρια είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και έχουν δείξει ότι αντέχουν.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι γνωστό ότι έχει υψηλή σεισμικότητα, ενώ σε ερώτηση αν ο ίδιος ζητήσει παρέμβαση της Εισαγγελίας απάντησε πως αυτό είναι θέμα του αρμόδιου υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευθύμιος Λέκκας είχε εκδώσει αντίστοιχη ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καισαριανή
Καισαριανή - 200 εκτελεσθέντες και η δημοπρασία φωτογραφιών: Η νομική αξίωση της Ελλάδας
Γράφει ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος για την νομική αξίωση της Ελλάδας για την απόκτηση των φωτογραφικών τεκμηρίων της ναζιστικής εκτέλεσης των...
Καισαριανή - 200 εκτελεσθέντες και η δημοπρασία φωτογραφιών: Η νομική αξίωση της Ελλάδας
bifteki-kotopoulo
Γεμιστά μπιφτέκια: Ιδέες και μυστικά για πεντανόστιμα αποτελέσματα
ο κλειδί δεν είναι η υπερβολή, αλλά η ισορροπία: λίγα και καλά υλικά, κάτι που λιώνει, κάτι που δίνει άρωμα και κάτι που κρατά τον κιμά ζουμερό.
Γεμιστά μπιφτέκια: Ιδέες και μυστικά για πεντανόστιμα αποτελέσματα