Thumbnail
Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει εμπλοκή σε επίθεση στο κοινωνικό στέκι Φαβέλα στον Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλος του ναζιστικού μορφώματος «Απέλλα» το οποίο θεωρεί εμπνευστή του τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο

Την προφυλάκιση του 27χρονου που είχε συλληφθεί μαζί με άλλους έξι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της 20ής Ιανουαρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα σφοδρά επεισόδια στον χώρο του Κοινοβουλίου, διατάσσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του 27χρονου για το ζήτημα της περαιτέρω ποινικής μεταχείρισής του. Σύμφωνα με το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο, ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, θέση που είχε εκφράσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας, διαφωνώντας με τον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει εμπλοκή σε επίθεση στο κοινωνικό στέκι Φαβέλα στον Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλος του ναζιστικού μορφώματος «Απέλλα» το οποίο θεωρεί εμπνευστή του τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο.

Οι άλλοι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια στον χώρο της Βουλής έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Η δικογραφία για τους επτά κατηγορούμενους περιλαμβάνει τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς και πλημμελήματα όπως της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους κ.ά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηπα ιραν
Διπλωματικό θρίλερ στο Ισλαμαμπάντ: ΗΠΑ και Ιράν επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών ενδέχεται να επιστρέψουν στο Ισλαμαμπάντ εντός της τρέχουσας εβδομάδας, επιχειρώντας να γεφυρώσουν το χάσμα...
Διπλωματικό θρίλερ στο Ισλαμαμπάντ: ΗΠΑ και Ιράν επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων