Thumbnail
Κέρκυρα

Την προφυλάκιση του 39χρονου Κερκυραίου που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου, αποφάσισαν σήμερα ομόφωνα, εισαγγελέας και ανακριτής.

Ο 39χρονος, δημόσιος υπάλληλος, πρώην αθλητής Εθνικής Ομάδας, είχε συλληφθεί την περασμένη Τρίτη, μετά από αξιοποίηση στοιχείων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Υπηρεσία I.C.E. (Immigration and Customs Enforcement), και φέρεται να έχει αποκαλυφθεί ότι, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, συνομιλούσε με ανήλικη υπήκοο ΗΠΑ και κατάφερε να της αποσπάσει πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια απέστειλε σε συγγενικά της πρόσωπα.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα στην οικία του 39χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στα ψηφιακά πειστήρια ανευρέθηκαν τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, καθώς και χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Διαγωνισμός 520.000 ευρώ για cloud, δίκτυα και τεχνική υποστήριξη
Στόχος η ενίσχυση της ασφάλειας δικτύων και η απρόσκοπτη λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών στην εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας: Διαγωνισμός 520.000 ευρώ για cloud, δίκτυα και τεχνική υποστήριξη
λυκειο
Βανδαλισμός σε σχολείο στη Γλυφάδα: Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου – Σοβαρές ζημιές και κλοπές
Νομικές συνέπειες για την οικογένεια, ενώ σχολείο και Δήμος κινούνται για αποζημιώσεις – Προβληματισμός για τη σχολική παραβατικότητα
Βανδαλισμός σε σχολείο στη Γλυφάδα: Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου – Σοβαρές ζημιές και κλοπές