Thumbnail
Σήμερα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω facebook η οικογένειά του.

Μέχρι που αρρώστησε, ο Χρήστος Αγγελάκος διατηρούσε τη μόνιμη εβδομαδιαία στήλη «Ψηφίδες της πόλης» στο ένθετο «Νησίδες» της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Η «Εφ.Συν.» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Αγγελάκος

Γεννήθηκε το 1962.

Απόφοιτος του τμήματος Βυζαντινών - Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόνης, με θέμα της διατριβής του, "Το Κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου.

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα "Η τελευταία εικόνα" (Κέδρος 1998), "Το δάσος των παιδιών" (Μεταίχμιο 2011, βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature περιοδικού (δε)κατα 2012), την ποιητική συλλογή "Τα φώτα απέναντι" (Ίκαρος, 2008), και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski, "Τρεις μανίες", (Εστία, 1992). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: "Διαβάζω", "Λόγου Χάριν", "Εντευκτήριο", "Λογοτεχνικός Πολίτης" και με την εφημερίδα "Αναγνώστης", δημοσιεύοντας παρουσιάσεις και κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων.

Στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσίασε το έργο δώδεκα γνωστών ποιητριών και πεζογράφων της γενιάς του '70 σε ισάριθμες ωριαίες εκπομπές.

Με πληροφορίες από Βιβλιοnet

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα