Thumbnail
Δείχνει να μην θυμάται κρίσιμες εικόνες αλλά ακόμη και τον αριθμό των ατόμων που όπως κατέθεσε στην απολογία του τον απειλούσαν

Σε μια προσπάθεια να πείσει ότι λίγο πριν πέσει νεκρός ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος βρίσκονταν εγκλωβισμένος και ένιωθε φόβο επιδόθηκε σήμερα ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας κατά τη διάρκεια της απλολογίας του που ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας και θα συνεχιστεί αύριο. Τις αντιφάσεις της απολογίας του «για να εξασφαλιστεί απεγνωσμένα η υπερασπιστική γραμμή ότι δεν φταίει», επισήμαναν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής.

Δέκα χρόνια μετά τραγική εκείνη νύχτα, ο ειδικός φρουρός που πάτησε τη σκανδάλη τουλάχιστον δύο φορές δείχνει να μην θυμάται κρίσιμες εικόνες αλλά ακόμη και τον αριθμό των ατόμων που όπως κατέθεσε στην απολογία του τον απειλούσαν. Τη μία φορά κάνει λόγο για λιγοστά άτομα 4 ή 5 και σε άλλες περιπτώσεις κάνει αναφορά για 20, 30 ή 40 άτομα.

«Φοβήθηκα, ένιωσα εγκλωβισμένος, ένιωσα ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας στις πιεστικές ερωτήσεις της προέδρου της έδρας. Ο ίδιος ωστόσο δεν μπόρεσε να απαντήσει γιατί δε ζήτησε ενισχύσεις, γιατί δεν ζήτησε την συμπαράσταση των συναδέλφων του που βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και γιατί τελικά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όπλο.

«Είδα 3 ή 4 άτομα να έρχονται κατά πάνω μου. Πίσω τους σαν σκιές είδα και άλλα άτομα. Έβγαλα το περίστροφο και πυροβόλησα δύο φορές στον αέρα» είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας για το μοιραίο βράδυ που από τις σφαίρες του έπεφτε νεκρός ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Με την έναρξη της απολογίας του, ο ειδικός φρουρός ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια η συγνώμη, η λύπη αλλά και όλα όσα αισθάνομαι» για να συνεχίσει λέγοντας: «Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τα πάντα. Ξέρω όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Είναι φοβερό πράγμα να σκοτωθεί ένα παιδί. Εκείνα που έγιναν εκείνη τη βραδιά μου έρχονται μπροστά μου κάθε φορά που βλέπω ένα παιδί. Η καρδιά μου γίνεται κομμάτια. Ήθελα πολύ να μιλήσω με τη μάνα και την αδερφή του παιδιού κάποτε για να της εξηγήσω». Παράλληλα έδειξε να είναι αποφασισμένος να πάρει πάνω του όλες τις ευθύνες αφήνοντας στο περιθώριο τις οποιεσδήποτε ευθύνες του συναδέλφου του Βασ. Σαραλιώτη που επίσης είναι κατηγορούμενος.

Παρά το γεγονός όλα τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί περιγράφουν με σαφήνεια την πορεία που ακολούθησε η φονική σφαίρα του Κορκονέα ο ίδιος επιμένει να καταθέτει ότι πυροβόλησε στον αέρα επικαλούμενος την άποψη «η βολίδα να έπληξε τριτογενώς το 16χρονο μαθητή».

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις πιεστικές ερωτήσεις του Εισαγγελέα της έδρας κ. Χανή απέφυγε να απαντήσει γιατί δεν ακολούθησε κανόνες απεμπλοκής.

«Η συγνώμη του Κορκονέα θα γινόταν αποδεκτή αν ήταν ειλικρινής. Είναι σαφές ότι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί παραμένουν αμετανόητοι» δηλώνει η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας συγχρόνως ότι «από την εξέταση Κορκονέα αναδείχτηκαν οι αντιφάσεις της απολογίας του». Και εκφράζοντας τη βεβαιότητά της ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη αντίστοιχη με την πρωτόδικη απόφαση» τόνισε ότι «αυτό θα αποτελεί δικαίωση τόσο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο όσο και για όλα τα θύματα αστυνομικής βίας που η Πολιτεία δεν προστάτευσε».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος που είναι επίσης δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής σχολίασε ιδιαίτερα τις αντιφάσεις της απολογίας Κορκονέα λέγοντας με νόημα πως πρόκειται για «αντιφάσεις πάνω στις αντιφάσεις για να εξασφαλιστεί απεγνωσμένα η υπερασπιστική γραμμή ότι δεν φταίει ο Κορκονέας αλλά φταίνε 4 ή 5 παιδιά που δήθεν του επιτέθηκαν». Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, που σήμερα ξεκίνησε τις ερωτήσεις του στον Κορκονέα και θα συνεχίσει αύριο, έκανε λόγο για αδιάσειστα στοιχεία λέγοντα πως «η πραγματικότητα είναι θεμελιωμένη με τρόπο αδιάσειστο και οι δύο αστυνομικοί όσο και αν προσπαθούν να διασκεδάσουν τις ευθύνες τους δεν θα το καταφέρουν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα