Thumbnail
Σε διαβούλευση ο φάκελος έως της 22 Μαρτίου

Μέχρι τις 22 Μαρτίου τίθεται σε διαβούλευση ο φάκελος για την αναγνώρισης του «Γύρου» ως το πρώτο Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο φάκελος κατατέθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Ενστάσεις κατά των αιτήσεων καταχώρισης ή τροποποίησης μπορούν να υποβάλλουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην ελληνική Επικράτεια.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται εντός της οριζόμενης προθεσμίας, στη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων, Τμήμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ και άλλων Συστημάτων Ποιότητας.

Η αναγνώριση του γύρου ανοίγει τον δρόμο ώστε ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά εδέσματα να βαδίσει στα χνάρια του ελληνικού γιαουρτιού και να µεταµορφωθεί σε διεθνές προϊόν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο ΓΕΛ Καλύμνου
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδρομή ολοκλήρωσε το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, με δέκα μαθητές να ενσωματώνονται στη σχολική ζωή της Ισπανίας
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν