Ο γύρος αναμένεται να αναγνωριστεί ως παραδοσιακό προϊόν
Σε διαβούλευση ο φάκελος έως της 22 Μαρτίου

Μέχρι τις 22 Μαρτίου τίθεται σε διαβούλευση ο φάκελος για την αναγνώρισης του «Γύρου» ως το πρώτο Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο φάκελος κατατέθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Ενστάσεις κατά των αιτήσεων καταχώρισης ή τροποποίησης μπορούν να υποβάλλουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην ελληνική Επικράτεια.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται εντός της οριζόμενης προθεσμίας, στη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων, Τμήμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ και άλλων Συστημάτων Ποιότητας.

Η αναγνώριση του γύρου ανοίγει τον δρόμο ώστε ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά εδέσματα να βαδίσει στα χνάρια του ελληνικού γιαουρτιού και να µεταµορφωθεί σε διεθνές προϊόν.

σχετικά άρθρα

Επέτειος Πολυτεχνείου: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Επέτειος Πολυτεχνείου: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων για την «46η Επέτειο του Πολυτεχνείου», στο οδικό...
Επέτειος Πολυτεχνείου: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις