Thumbnail
Επενέβη η Εισαγγελία Λάρισας για όσα συνέβησαν στο ΓΝ Λάρισας και Λαμίας

Δύο νοσοκομεία της επαρχίας και οι αντίστοιχες παιδιατρικές κλινικές σε Λάρισα και Λαμία δεν κατάφεραν να διεκπεραιώσουν μια απλή εγχείριση σκωληκοειδίτιδας, με αποτέλεσμα μια 13χρονη να χάσει τη ζωής της.

Η ιατροδικαστική εξέταση της 13χρονης μαθήτριας Ιωάννας Κουτσοπάνου από τη Λαμία, που "έσβησε" στο ΓΝ Λάρισας μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, έγινε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και παρουσία δυο ιατροδικαστών της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία επικαλείται το lamiareport, ο θάνατος προήλθε από περιτονίδα (φλεγμονή στην κοιλιά) «η οποία είναι αποτέλεσμα της ρήξεως του στομάχου». Επίσης, ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις από το εξειδικευμένο τμήμα του ΑΠΘ.

Ο πατέρας δήλωσε στο lamiareport: «Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα θα ζούσε...Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Ο πόνος των γονιών της 13χρονης Ιωάννας είναι απερίγραπτος. Δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Το 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη...», τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Όπως είναι γνωστό οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγροτικα μπλοκα
Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα τα Χριστούγεννα - Ανοιχτά διόδια για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με ανοιχτούς δρόμους και διόδια για τους εκδρομείς
Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα τα Χριστούγεννα - Ανοιχτά διόδια για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων
κινητό τηλεφωνο
Η πράσινη κουκίδα στο κινητό: Το προειδοποιητικό σήμα που δεν πρέπει να αγνοείτε
Πώς δείχνει ότι κάμερα ή μικρόφωνο είναι ενεργά, πώς εντοπίζετε την εφαρμογή που τα χρησιμοποιεί και τι να κάνετε για να προστατέψετε τα δεδομένα σας.
Η πράσινη κουκίδα στο κινητό: Το προειδοποιητικό σήμα που δεν πρέπει να αγνοείτε
φασολαδα
Χειμωνιάτικη φασολάδα που δένει υπέροχα: Η εκδοχή με σελινόριζα και θυμάρι
Αρωματική, χυλωμένη και γεμάτη λαχανικά—μια παραδοσιακή συνταγή με σύγχρονη πινελιά που ζεσταίνει το τραπέζι.
Χειμωνιάτικη φασολάδα που δένει υπέροχα: Η εκδοχή με σελινόριζα και θυμάρι