Thumbnail
Επενέβη η Εισαγγελία Λάρισας για όσα συνέβησαν στο ΓΝ Λάρισας και Λαμίας

Δύο νοσοκομεία της επαρχίας και οι αντίστοιχες παιδιατρικές κλινικές σε Λάρισα και Λαμία δεν κατάφεραν να διεκπεραιώσουν μια απλή εγχείριση σκωληκοειδίτιδας, με αποτέλεσμα μια 13χρονη να χάσει τη ζωής της.

Η ιατροδικαστική εξέταση της 13χρονης μαθήτριας Ιωάννας Κουτσοπάνου από τη Λαμία, που "έσβησε" στο ΓΝ Λάρισας μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, έγινε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και παρουσία δυο ιατροδικαστών της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία επικαλείται το lamiareport, ο θάνατος προήλθε από περιτονίδα (φλεγμονή στην κοιλιά) «η οποία είναι αποτέλεσμα της ρήξεως του στομάχου». Επίσης, ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις από το εξειδικευμένο τμήμα του ΑΠΘ.

Ο πατέρας δήλωσε στο lamiareport: «Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα θα ζούσε...Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Ο πόνος των γονιών της 13χρονης Ιωάννας είναι απερίγραπτος. Δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Το 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη...», τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Όπως είναι γνωστό οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα