Thumbnail
Συντάκτης: Βασιλική Τζεβελέκου

Σωτήρια απόφαση εξαίρεσης από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής για τα 2.330 ακίνητα πολιτιστικού ενδιαφέροντος δημοσιεύτηκε πριν λίγο στο ΦΕΚ (*).

Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, 17 Ιανουαρίου, το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε να «ανακληθεί εν μέρει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών με αριθμ. 0004586 ΕΞ 2018/19.06.2018» για τα 10.119 ακίνητα που περνούν στην «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» και εξαιρεί από τη μεταβίβαση τα 2.330, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Με τη μερική ανάκληση δεν θα τίθεται θέμα διαχείρισης, καθώς θα εξασφαλίζεται μεν η κυριότητα μνημείων, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, αλλά θα παραμένει ζήτημα ερμηνείας για τη διαχείρισή τους. Θα ακολουθήσουν η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η δημοσιοποίηση της λίστας και η νομοθετική ρύθμιση. Τέλος, η εκδίκαση της προσφυγής του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο ΣτΕ, που είχε οριστεί για σήμερα, αναβλήθηκε για τις 2/4/2019 «με ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών που δεν απέστειλε ποτέ απόψεις στο ΣτΕ».

Την ικανοποίησή του εκφράζει που ανέδειξε το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων που αγωνίστηκε για το θέμα και η πολιτική ηγεσίοα του υπουργείου Πολιτισμού, που θεωρούσε δεδομένη την εξέλιξη και θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη, στις 11:30 συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ.

(*) Ακολουθεί όλη η υπ' αριθμόν 91 απόφαση που δημοσίευτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

 

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα