Thumbnail
Δείτε βίντεο

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο "για τη Μακεδονία" στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 60.000 διαδηλωτές.

Η αστυνομική παρουσία ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, ιδίως πέριξ του κοινοβουλίου καθώς και στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου όπου έχει στηθεί φραγμός προκειμένου οι διαδηλωτές να μην έρθουν σε επαφή με όσους συμμετέχουν στην αντισυγκέντρωση που έχουν προαναγγείλει συλλογικότητες και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Από τη συγκέντρωση δεν έλειψαν τα επεισόδια όταν διαδηλωτές με κουκούλες επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με αντικείμενα, μπογιές και καπνογόνα, στα σκαλάκια του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ). 

Τόσο πηγές η αστυνομία όσο και το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, επεισόδια σημειώθηκαν και με χρυσαυγίτες, στην εξέδρα των ομιλητών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Οι πληροφορίες που έκαναν νωρίτερα τον γύρο της δημοσιότητας για βρέφος που κατέληξε στο νοσοκομείο διαψεύσθηκαν από το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Παίδων.

Παράλληλα, άγνωστοι επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να καταλήξει στο νοσοκομείο. Παράλληλα, του έκλεψαν τον εξοπλισμό του.

Δείτε live βίντεο:

Μεταξύ των διαδηλωτών βρέθηκαν βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νότης Μηταράκης, ο Δημήτρης Καμμένος κι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Παράλληλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στον περιβάλλοντα χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη βρέθηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δήλωσε ότι είναι διαδήλωση της Δημοκρατίας για την Ελλάδα και τα δίκαιά μας. Όλος ο κόσμος πέρα και πάνω από κόμματα το πιστεύει και συνεχίζει να το δείχνει, είπε ο κ. Σαμαράς.

Εξέδρα έχει στηθεί από την κάτω πλευρά του Συντάγματος, για τις κεντρικές ομιλίες. Μεταξύ των ομιλητών αναμένονται οι Κρις Σπύρου και η Αφροδίτη Μάνου.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το συλλαλητήριο

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης από ώρα 22.00΄ της 19-1-2019 και διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 06.00΄ της 20-1-2019) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.) ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία επισημαίνει πως οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. 

Με πληροφορίες και εικόνα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα