Thumbnail
Τι επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο)

Ουδεμία κυριότητα έχει ή πρόκειται να αποκτήσει είτε η ΕΤΑΔ είτε η ΕΕΣΥΠ επί των ακινήτων του Δημοσίου που εμπίπτουν σε εξαιρέσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία (σ.σ. έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικοί ή κοινόχρηστοι χώροι και μνημεία).

Αυτό επισημαίνεται από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο), σε συνέχεια πρόσφατων αναφορών που έγιναν στον Τύπο με αναληθείς και συγκεκριμένες στοχεύσεις μέσω παρερμηνειών, σχετικά με την παρέμβαση της ΕΕΣΥΠ στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνολικά για τις 14 αιτήσεις ακύρωσης που ασκήθηκαν σχετικά με το ζήτημα της μεταβίβασης 10.119 ακινήτων προς την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

Ειδικότερα, από το υπερταμείο ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η παρέμβαση της ΕΕΣΥΠ έχει σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και σε καμία περίπτωση τη διεκδίκηση των αναφερόμενων ακινήτων.

- Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, πάγια θέση της ΕΕΣΥΠ είναι ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική νομοθεσία (άρθρο 196, ν. 4389/2016) και τις εκδοθείσες αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών οι οποίες προβλέπουν ρητά την εξαίρεση των ακινήτων που έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικοί ή κοινόχρηστοι χώροι και μνημεία από τη μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ, ουδεμία κυριότητα έχει ή πρόκειται να αποκτήσει είτε η ΕΤΑΔ είτε η ΕΕΣΥΠ επί των ακινήτων που εμπίπτουν σε εξαιρέσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία.

- Η διαδικασία επανεξέτασης των ακινήτων και των συνακολούθων ενεργειών του υπουργείου Οικονομικών, που είναι και ο μοναδικός μέτοχος της ΕΕΣΥΠ, είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην υπουργική απόφαση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιοδικο
Χάνεται ο κόσμος των περιοδικών
Αλλά τα περιοδικά, που έχουν μπει στο σπίτι μας, δεν απειλούνται μόνο από το πέρασμα των καιρών και την παλαιότητά τους
Χάνεται ο κόσμος των περιοδικών
αγροτες
Ξανά στην Αθήνα οι αγρότες με τρακτέρ – Στο τραπέζι και διήμερη παραμονή
Η πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα αποφάσισε κινητοποιήσεις λόγω ανοιχτών αιτημάτων για εισόδημα και εμβολιασμό κτηνοτρόφων
Ξανά στην Αθήνα οι αγρότες με τρακτέρ – Στο τραπέζι και διήμερη παραμονή
μητσοτάκης
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»
«Τα ξέρει καλά και ο κ. Πρύτανης. Το να μιλήσουμε για σύνδεση του δημόσιου πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα ήταν θέμα ταμπού»
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»