Thumbnail
Βελτιωμένος είναι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα

Το δριμύ ψύχος των προηγούμενων εικοσιτετραώρων υποχώρησε και οι θερμοκρασίες βρίσκονται σήμερα σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε την εμφάνισή του ήλιος και ο υδράργυρος «έδειξε» νωρίτερα 3 βαθμούς Κελσίου, τα προβλήματα από τον χιονιά έχουν αποκατασταθεί στο πολεοδομικό συγκρότημα, ωστόσο ο παγετός κατά τις πρωινές ώρες, σε συνδυασμό με τις συνθήκες χαμηλές νέφωσης, υποχρεώνουν τους οδηγούς να μετακινούνται σε κάποιους δρόμους με χαμηλές ταχύτητες. Το πρωί σημειώθηκε καραμπόλα με επτά οχήματα στη γέφυρα του Κορδελιού (επί της οδού Μοναστηρίου) με δύο ελαφρά τραυματίες, ενώ η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη για περίπου δύο ώρες. Χωρίς προβλήματα πάντως λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, ούτε σήμερα χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης (με απόφαση της Περιφέρειας), ενώ κλειστό παραμένει το ΤΕΙ της πόλης. Αντίθετα, κανονικά λειτουργούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως επίσης τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ηλιοφάνεια επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά το κρύο παραμένει αισθητό. Στη Βέροια ο υδράργυρος «έδειξε» το πρωί -3 βαθμούς Κελσίου, στις Σέρρες -2 και στα Γιαννιτσά -1. Λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού είναι αρκετά τα σημεία, κυρίως ορεινά, στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η κίνηση διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Αυτό ισχύει και για τους οδηγούς που «ανηφορίζουν» προς τα χιονοδρομικά της Ημαθίας (Σέλι και 3-5 Πηγάδια) και Πέλλας (Καϊμάκτσαλαν).

Λευκό είναι το τοπίο στη Δυτική Μακεδονία, όπου το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας ("Υπατία") έφερε νέα χιόνια και τα συνεργεία αποχιονισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται επί ποδός. Η θερμοκρασία το πρωί ήταν στους -5 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα, στους -3 στην Κοζάνη και στους -2 στη Φλώρινα. Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλους τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους της Φλώρινας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Γρεβενών και σε αρκετά ορεινά σημεία των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα