Thumbnail
Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

Έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο "Μακεδονία" δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω καιρού

Προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία του τελευταίου 24ωρου που πλήττει όλη τη χώρα.

Έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο "Μακεδονία" δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης, που επικρατεί από χθες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, από Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο.

Σε μία από αυτές, την πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Ο κ. Παπάζογλου δήλωσε ότι αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το αεροδρόμιο από το χιόνι συνεχώς και έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία του.

Οι επιβάτες πριν την αναχώρηση τους για το αεροδρόμιο πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr, για να ενημερώνονται για τα ακριβή δρομολόγια των πτήσεων.

Η κακοκαιρία που πλήττει τη βόρεια Ελλάδα και το πρόβλημα του αεροδρομίου "Μακεδονία" με τη χαμηλή νέφωση ταλαιπώρησε εκατοντάδες επιβάτες πτήσεων. Συνολικά έχουν ακυρωθεί 11 πτήσεις. 

Πολλές αεροπορικές εταιρείες αντί να ακυρώσουν τις πτήσεις μετέφεραν τους επιβάτες σε άλλες χώρες. Αεροπλάντα αντί για το "Μακεδονία" προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία!

Αρκετοί είναι αυτοί που επέλεξαν να γυρίσουν στη χώρα με λεωφορείο από το να κάθονται στο ξένο αεροδρόμιο. Οι καταγγελίες έπεσαν βροχή γιατί ουσιαστικά τους άφησαν χωρίς καμία ενημέρωση και δεν τους μετέφεραν σε ξενοδοχεία. Πολλοί άνθρωποι καταγγέλλουν πως έχουν στους διάδρομους, ακόμα και στις τουαλέτες. 

Υπολογίζεται πως περίπου 200 άτομα βρέθηκαν στην Ρουμανία, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Η συγκεκριμένη πτήση ερχόταν από Λονδίνο και αντί για Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε Τιμισοάρα. Αρκετοί από τους επιβάτες επέλεξαν να φύγουν με λεωφορεία για την χώρα μας, όμως κατήγγειλαν πως τα οχήματα δεν διαθέτουν θέρμανση εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Άλλοι επιβάτες, που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Βιέννη, προσγειώθηκαν στην ΠΓΔΜ και μεταφέρονται στην Ελλάδα με λεωφορεία ενώ άλλη πτήση προσγειώθηκε στη Σόφια.

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή προορισμών ανακατεύθυνσης.

Υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει για ποιο λόγο επελέγησαν ως εναλλακτικοί προορισμοί η Τιμισοάρα και άλλα αεροδρόμια.

Σημείωσε πως θα ελέγξει εάν οι αερομεταφορείς κάνουν τις απαραίτητες ανακοινώσεις μέσω των μεγαφώνων του αερολιμένα.

Ο κ. Παπάζογλου διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στον διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα το «Μακεδονία», το οποίο μειώνει την ορατότητα των πιλότων. 

Να σημειώσουμε πως οι υπόλοιπες πτήσεις στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" γίνονται κανονικά αλλά αρκετές από αυτές έχουν καθυστέρηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία
Ραγδαίες εξελίξεις στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ έλεγχε σήμερα το εργοστάσιο που κάηκε
Ερωτηματικά δημιουργούνται με τη φωτιά στο εργοστάσιο που εμπλεκόταν στην τροφική δηλητηρίαση των μαθητών
Ραγδαίες εξελίξεις στη Λαμία: Ο ΕΦΕΤ έλεγχε σήμερα το εργοστάσιο που κάηκε
EKPA
ΕΚΠΑ: Εκδήλωση προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την προσφορά του στο Τμήμα Νοσηλευτικής
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 18:30
ΕΚΠΑ: Εκδήλωση προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την προσφορά του στο Τμήμα Νοσηλευτικής