Thumbnail
Χανιά

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ακόμη διανομέας, στα Χανιά, αυτή τη φορά Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο άτυχος 27χρονος, πατέρας δύο μικρών παιδιών, πραγματοποιούσε μεταφορά φαγητού λίγο μετά τις 23:30 της Παραμονής, όταν συνέβη το μοιραίο δυστύχημα, στην περιοχή της Χαλέπας Χανίων.

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Χανίων ωστόσο ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άτυχος 27χρονος φορούσε προστατευτικό κράνος, ενώ από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει εμπλοκή δεύτερου οχήματος.

Την οδύνη των εργαζομένων στον επισιτισμό για τον χαμό του συναδέλφου τους, μετέφερε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου, Ιωσήφ Αποστολάκης.

«Η δουλειά αυτή είναι από μόνη της “βουτηγμένη” στην εντατικοποίηση. Δεν είναι μόνο το κρύο και η βροχή, είναι το στρες, η πίεση η βιασύνη από την μια παραγγελία στην άλλη.

Πόσο μάλλον όταν κάνεις και δεύτερη δουλειά.(…) Γι’ αυτό λέμε στους συναδέλφους πως πρέπει να διεκδικήσουμε οφέλη από τη δουλειά μας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας» τόνισε και κάλεσε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω από το Σωματείο, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του Σωματείου στην οικογένεια του 27χρονου.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση-καταγγελία:

"Ο ΑΚΥΡΗΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

11ος νεκρός συνάδελφος διανομέας

Άλλος ένας νεκρός συνάδελφος  προστέθηκε στην μαύρη λίστα των εργατικών δολοφονιών! Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 23:30 την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ ο 27χρονος από τα Χανιά εκτελούσε διανομή, καθώς εργαζόταν τα βράδια ως διανομέας για να συντηρεί την οικογένεια του (πατέρας δύο παιδιών 2 ετών και 8 μηνών αντίστοιχα).

Οι υπαίτιοι γνωστοί: α) Αυτοί που μας βάζουν να δουλεύουμε ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι και αν τα απαιτήσουμε μας στήνουν καρτέρι μας χτυπούν στέλνοντας μας στο  νοσοκομείο, όπως το συνάδελφο     στο Περιστέρι στις 21/12/18, β) αυτοί που μας απειλούν να πάμε για δουλειά ακόμα κι  άρρωστοι κι αν δεν υποκύψουμε μας ξυλοκοπούν με σιδερογροθιές στέλνοντας μας στο  νοσοκομείο, όπως το συνάδελφο μας στους Αμπελόκηπους Θες/νίκης, γ) αυτοί που αν διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας απολύουν και μάλιστα μας ζητάνε και 200.000€ γιατί τους συκοφαντούμε.. αυτοί που μας λένε ότι τα φιλοδωρήματα και το νερό που πίνουμε στο μαγαζί είναι μέρος του μισθού μας!!! δ) αυτοί που μας κλέβουν το δώρο των Χριστουγέννων ε) αυτοί που συνεχίζουν να αρνούνται να μας παρέχουν το μέσο μεταφοράς, τις βενζίνες, τη συντήρηση και τον εξοπλισμό, όπως ορίζει ο νόμος κτλ.

Τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν κι όλες οι κυβερνήσεις που αφήνουν τους «επιχειρηματίες» στο απυρόβλητο, τους προστατεύουν με τους μνημονιακούς νόμους που ψηφίσανε, κάνοντας τα «στραβά μάτια» στην σωρεία εργοδοτικών παραβάσεων που επώνυμα καταγγέλλουμε, στις επιθέσεις που δεχόμαστε από μαφιόζους εργοδότες κτλ.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι, δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πραγματοποιηθούν όλα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας.

Καλούμε όλους τους διανομείς να επικοινωνήσουν και να οργανωθούν στην επιτροπή μας. Γιατί ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την ζοφερή πραγματικότητα είναι η συλλογική δράση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας. Μόνο έτσι θα προστατέψουμε τις  ζωές μας και θα επιβάλλουμε τα δικαιώματα μας!"

Εικόνα από zarpanews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ