Thumbnail
Υποτροφία από τον δήμο Καστοριάς

To 2017 είχαμε γράψει για την πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο down, την Μαρία Νίτσα από την Μεσοποταμία η οποία πάσχει και από διαβήτη.

Η Μαρία πάλεψε 12 ολόκληρα χρόνια στα ίσα για το όνειρό της. Όπωε τόνιζε τότε και ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας της Καστοριάς, Μάρκος Πετρόπουλος, η Μαρία πάλεψε στα ίσα με το σύνδρομο Down και με το διαβήτη, με τη γεωγραφία, τα μαθηματικά και τη χημεία, για να αποδείξει «εξ αμελείας» κάτι πολύ απλό: Πως δεν είναι τίποτα να πεθάνεις, αλλά είναι τρομακτικό να μη ζεις. Πως το μεγαλείο και η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, δε λογαριάζει εμπόδια, ασθένειες, δυσκολίες. Και πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου βάλει όρια, αν εσύ θες να τα σπας.

Υποτροφία πήρε η φοιτήτρια Μαρία Νίτσα με σύνδρομο down

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής απένειμε σήμερα στην συνδημότισσα Μαρία Νίτσα, φοιτήτρια  Σχολής Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την εγκριθείσα ετήσια υποτροφία από το κληροδότημα «Ζήση Παπαλαζάρου», συγχαίροντας την για την επάξια εισαγωγή και την άριστη φοίτησή της στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. 

Η υποτροφία θα δίδεται εφάπαξ κάθε χρόνο για τα τέσσερα έτη σπουδών.

Η στάση ζωής, η προσπάθεια και η δύναμη ψυχής της Μαρίας  για την επίτευξη του στόχου της, ας γίνουν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, επισήμανε ο δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Ο πρώτος πτυχιούχος Πανεπιστημίου με σύνδρομο Down, μιλάει για την «καθυστερημένη» κοινωνία (Δείτε εδώ όλο το άρθρο)

Βιωματικό σεμινάριο: Η Έννοια της Συμπερίληψης στη Σχολική Ομάδα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ, αίθουσα, σχολική τάξη σε σχολείο
ΑΣΕΠ 1ΓΕ - 2ΓΕ/2026: Οι νέοι πίνακες εκπαιδευτικών και 1.318 διορισμοί στο ΥΠΑΙΘΑ
Σε εφαρμογή το σχέδιο του ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις 1ΓΕ, 2ΓΕ/2026 και 1.318 μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Παιδείας
ΑΣΕΠ 1ΓΕ - 2ΓΕ/2026: Οι νέοι πίνακες εκπαιδευτικών και 1.318 διορισμοί στο ΥΠΑΙΘΑ